VV Zwaagwesteinde pakt drie belangrijke punten

Algemeen Sport

DE WESTEREEN - Onder winterse omstandigheden moest VV Zwaagwesteinde zaterdag tegen VV Rijperkerk voetballen. Er werd uitgeweken naar het kunstgrasveld omdat het hoofdveld niet bespeelbaar was. Rond half drie floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd, die met 2-1 werd gewonnen door Zwaagwesteinde.

Door Alex Ploegsma

Deze middag voetballen twee ploegen tegenover elkaar die zich in de onderste regionen van de derde klasse B bevinden. Voor aanvang van de competitie hadden beide ploegen andere ambities dan waar ze nu staan. Zwaagwesteinde mist een drietal basisspelers door schorsing en andere omstandigheden.

Het begin van de wedstrijd is voor VV Rijperkerk, maar echt grote kansen levert dat niet op voor VV Rijperkerk. Uit het niets krijgt Zwaagwesteinde een grote kans via Ronaldo Jansen en Jan Eisma, maar de kans wordt simpel verprutst door de beide spelers. In de vijfentwintigste minuut mogen de trouwe supporters van Zwaagwesteinde toch juichen na een prima steekpass van Dennis Stienstra op Jan Eisma, die alleen op de keeper van VV Rijperkerk afgaat en met een droog hard schot in de korte hoek de 1-0 aantekent.

Lang mag Zwaagwesteinde niet van de voorsprong genieten, want in de zeventwintigste minuut staat het al 1-1. Na slecht verdedigen van Zwaagwesteinde kan Mark Hendriks de 1-1 binnenschieten. Hierna heeft VV Rijperkerk weer de overhand, maar echt veel gebeurt er niet meer in de eerste helft. In de tweede helft een beter Zwaagwesteinde dat niet veel weggeeft, maar ook geen echte kansen creëert. Wel is er veel balbezit voor de thuisploeg, die op zoek gaat naar de 2-1.

De grootste kans is misschien wel voor Wymer de Vries, maar hij schrikt kennelijk van de ruimte die hij heeft en verprutst de kans simpel. Een vrije trap van Marco van Leijen wordt met moeite gestopt door de keeper van VV Rijperkerk en tot corner verwerkt. In de negentigste minuut kan Jan Eisma over links doorbreken en haalt de achterlijn, waarna hij een prima pass geeft op de vrijstaande Wymer de Vries die 2-1 scoort. Dit is over de hele wedstrijd ook wel verdiend, al zal VV Rijperkerk daar anders over denken.

Winnende treffer van Wymer de Vries

In de blessuretijd probeert Rijperkerk het nog wel, maar echt gevaarlijk worden ze niet voor de goal van keeper Johan Jan Kleefstra. Na vijfennegentig minuten fluit de scheidsrechter af en mag Zwaagwesteinde eindelijk weer eens drie punten bijschrijven, na de laatste winst van 4 november. Zwaagwesteinde heeft nu weer aansluiting met de subtop, terwijl Rijperkerk een paar plaatsen op de ranglijst zakt.

Laatste wedstrijd
Zaterdag 16 december heeft Zwaagwesteinde de laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen VV Grijpskerk om 14.30 uur. VV Rijperkerk speelt dan tegen SC Twijzel, dat goed meedraait op dit niveau.

De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 17 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 17 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 17 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 18 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 21 uur geleden
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 21 uur geleden
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen 22 uur geleden
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen 23 uur geleden
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen 23 uur geleden
Technische vernieuwing kan wellicht in aanmerking komen voor een deel van de zeven miljoen euro subsidie voor het MKB in Noord-Nederland.
Zeven miljoen euro subsidie voor innovatie in MKB Noord-Nederland Algemeen gisteren
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt.
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt Algemeen 27 mrt, 08:30
Ruurd Wiersma Museum start seizoen met maar liefst vier primeurs.
Ruurd Wiersma Museum start seizoen met maar liefst vier primeurs Algemeen 26 mrt, 19:00