De mannen van Dekker pasten de app aan voor Actief

Headlines



BURGUM - "Je zou eens met Bram Dekker moeten gaan praten", zei een gemeenschappelijk kennis onlangs tegen Jan Auke Steegstra, sinds anderhalf jaar als directeur terug bij Actief Media. Het leidde tot een vruchtbaar idee. 

"We gingen blanco het gesprek in", vertelt Jan Auke Steegstra. Er bleken veel overeenkomsten tussen Drukkerij Dekker en ActiefMedia?te bestaan. Beide zijn familiebedrijven. De opa van Bram begon met een drukkerij op 1 augustus 1940. De opa van Jan Auke op 12 augustus 1940. 

Bij beiden ging de zaak over van vader op zoon op kleinzoon. Beide bedrijven ontwikkelden zich met de tijd mee.  Drukkerij Dekker deed dat met het implementeren van innovatie-oplossingen in de drukkerswereld. ActiefMedia door zich te specialiseren in het uitgeven van een huis-aan-huisblad. 

Voortgestuwd 
Beide bedrijven bleven staande in een roerige tijd. Drukkerij Dekker groeide zelfs nadat "er een paar interessante dingen op ons pad kwamen". Zo konden ze drukkerij Hellinga overnemen nadat die failliet ging en uitgeverij Anker.
Weekblad Actief bleek stormvast toen tijdens de crisis de een na de andere krant inkromp en titels werden samengevoegd. Jan Auke Steegstra ondernam gedurende een lange periode verschillende activiteiten onder verschillende bedrijfsnamen. Hij besloot ze samen te brengen onder één noemer: ActiefMedia, het bedrijf dat zijn vader groot maakte. "We hebben het bedrijf gemoderniseerd: gestroomlijnd en voorzien van nieuwe, digitale technologie. Dat betrof alle afdelingen binnen het bedrijf. Je moet in een snel veranderende tijd als de huidige, voortdurend alert zijn op kansen die zich voordoen. We zijn nu toe aan de volgende stap, de nieuwe app."

Moderne uitgeverij
Het had tot gevolg dat een online krant werd toegevoegd aan de papieren krant. Ook werd de werkmethodiek gedigitaliseerd. In de zoektocht de krant nog meer hedendaags te maken, werd het gesprek  met Bram Dekker gepland. "Bram liet zien wat zijn bedrijf zoal deed. Op een gegeven moment toonde hij een app, waarmee klanten van Dekker naar video-filmpjes konden linken. Ineens dacht ik 'Aha!'", blikt Jan Auke Steegstra terug. "Dat is een fantastische toevoeging aan onze krant." De mannen van Dekker moesten nog wel even flink aan het puzzelen om de app geschikt te maken voor Weekblad Actief. "Voor ons als krant is het belangrijk dat de inhoud voortdurend kan worden vernieuwd. Je wilt niet dat lezers eerst moeten wachten tot hun app is bijgewerkt als ze hun apparaat voor het ActiefPlus logo houden." Toen dat gelukt was, kon de app in de appstore worden geplaatst, vorige week. "Wij vinden het een geweldig product om onze adverteerders en lezers te kunnen aanbieden."
 

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 16 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 17 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 18 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 20 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 22 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 23 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30