VIOD Driesum al na één helft geveld door hattrick

Algemeen Sport

HARKEMA – Na de degradatie van vorig seizoen werd verwacht dat VIOD Driesum zich zou oprichten en boven zou komen drijven in de competitie. Niets is minder waar, want VIOD vergaarde tot nu toe slechts één punt in de vierde klasse. In Harkema liep VIOD zware averij op door met 5-1 te verliezen van VV Harkema-Opeinde. Grote man bij Harkema-Opeinde was Hille Postma, die in de eerste helft een onvervalste hattrick scoorde.

Door Jelle Jeensma

Postma was vooral in het eerste bedrijf uitstekend op dreef en besliste de wedstrijd in korte tijd. De technische aanvaller beschikt over een gave traptechniek, kan een mannetje passeren, een medespeler vrijzetten voor de keeper en heeft een goed getimed schot in de benen.

Harkema-Opeinde zette trouwens toch als collectief een goede prestatie neer en liet vooral in de tweede helft, toen VIOD moest komen en er ruimte ontstond, leuke, frivole acties zien. Daar werd overigens niet het maximale rendement uitgehaald. Bij de thuisclub ontbraken vijf basisspelers, maar de selectie van trainer Willem Schokker is goed en breed genoeg om dat op te vangen. Het team is een uitgebalanceerde mix van wat meer ervaren spelers en ambitieuze jeugd. Na een minuut stilte, voor het overleden oud-bestuurslid Jappie Hoeksma van de thuisclub, begon de wedstrijd.

VIOD Driesum was in de eerste twintig minuten zeker niet de mindere van Harkema-Opende. Niets wees erop dat zich een debacle zou aftekenen voor de formatie van trainer Anton van Zwol. VIOD kwam zelfs op voorsprong, toen Gerard Mous centrumspits Erik van der Veen aanspeelde. De laatste kreeg een schietkans en scoorde beheerst 0-1.

Lang kon VIOD niet van die meevaller genieten, want Hille Postma stak in bloedvorm en al snel werd het 1-1, nadat VIOD in eigen strafschopgebied de bal niet weg kreeg. Postma was even later weer alert en na een afgeslagen aanval schoot hij van afstand Harkema-Opeinde naar 2-1. Postma was niet meer te houden en maakte er voor rust 3-1 van. In de tweede helft kreeg VIOD meteen weer een dreun te verwerken. Hilbrand Benedictus pikte zijn doelpuntje mee, na een pass van Alex van der Tuin werd het 4-1.

VIOD Driesum gaf daarna tegengas om nog iets van de wedstrijd te maken, maar het gebrek aan scorend vermogen was een manco. Wel ontstond er een serie kansen. Keeper André de Graaf van Harkema-Opeinde demonstreerde een uitstekende vorm en capituleerde ook niet nadat Bauke Visser zijn VIOD-medespeler Roelof van der Veen een grote kopkans bood. Harkema Opeinde kreeg veel ruimte en had de score nog verder kunnen opvoeren, maar sprong wat te lichtzinnig met de kansen om. Clubtopscoorder Hilbrand Benedictus maakte nog wel zijn achtste competitietreffer: 5-1.

Goudhaantje Hille Postma, al sinds zijn jeugd bij de club, blikte tevreden terug op de wedstrijd. "De eerste twintig minuten waren voor VIOD, daarna pakten we het goed op. Dat we geen goals tegen kregen was ook de verdienste van onze keeper. En de jonge spelers deden het goed. Met deze ploeg zouden we mee moeten kunnen in de middenmoot van de derde klasse." Trainer Willem Schokker houdt nog een slag om de arm, zelfs nu Harkema-Opeinde mede-koploper is. "Ik denk dat VV Veenhuizen iets completer is, met wat meer ervaren spelers."

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 9 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 10 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 11 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 12 uur geleden
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 13 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 15 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 16 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30