SC Kootstertille rekent af met SV Suawoude

Algemeen Sport

KOOTSTERTILLE – In de derde thuiswedstrijd was het eindelijk raak en boekte SC Kootstertille ten koste van het dappere SV Suawoude de eerste winst op eigen bodem. Suawoude was zelfs niet eens ontevreden met de uiteindelijke 5-0 nederlaag, want de score had gezien de kansen voor SC Kootstertille vele malen hoger moeten uitvallen.

Het regende de eerste tien minuten hoekschoppen voor de thuisclub, maar behalve een over het hoofd geziene strafschop, de bal werd overduidelijk met de hand weggewerkt, waren er weinig echt opwindende momenten. De Tilsters hielden Suawoude in een ijzeren greep, maar dit resulteerde slechts in een inzet van Wilco van der Heide, waarna de bal recht op het lichaam van doelman Geert Mient de Vries belandde.

Precies halverwege het eerste bedrijf brak SC Kootstertille eindelijk de ban. Gerbrand Waaksma vonniste onberispelijk na de één-twee met broer Jouke: 1-0. Het tweede doelpunt voor de thuisclub viel kort voor de theepauze. Heine Hiemstra bediende met een mooie dieptebal Tom van der Veen en de versnelling die volgde was de gastendefensie teveel. Met een mooie volley eindigde het speeltuig onhoudbaar in de verste hoek: 2-0.

Ook na rust bleef SC Kootstertille scherp, maar vormde de afwerking een dissonant. Onbedoeld balverlies bij de thuisclub leek de spanning in de wedstrijd terug te brengen, maar Tille-doelman Albert Jan Merkus redde schitterend op de inzet van Niels Jongboom.

De laatste twintig minuten gaf SC Kootstertille nog eens flink gas en werd de score toch nog opgevoerd. Na een mooie aanval was het beslissende tikje van Menno Waasdorp, zij het enigszins gelukkig, voldoende voor de 3-0 tussenstand. Een kwartier voor afloop had de fraaie omhaal van Jouke Waaksma Bzn. ook een beter lot verdiend, maar de afwerking van de Tilster aanvalsleider was enkele minuten later wel goed voor een treffer.

Harmen Tabak hield na een mooie, aanvallende actie het juiste overzicht, bediende Waaksma met een subtiel breedtepasje en de afronding betekende 4-0 voor de thuisclub.

Het eenzijdige duel zou zelfs met een handvol doelpunten in het thuisvoordeel eindigen en opnieuw stond Harmen Tabak aan de basis van de treffer toen hij Aize Storm bij zijn actie betrok. De eerste inzet werd nog door doelman De Vries afgewend, maar op de rebound van Storm was de routinier alsnog kansloos: 5-0.

In de extra tijd had Suawoude voor de eretreffer kunnen zorgen, maar ook op de inzet van Willem-Dirk van Vaals hield de weinig op de proef gestelde doelman Albert Jan Merkus met een flitsende redding zijn doel van die ene tegentreffer verschoond.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 2 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 3 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 4 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 5 uur geleden
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 6 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 7 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 8 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 22 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen gisteren
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30