SC Kootstertille rekent af met SV Suawoude

Algemeen Sport

KOOTSTERTILLE – In de derde thuiswedstrijd was het eindelijk raak en boekte SC Kootstertille ten koste van het dappere SV Suawoude de eerste winst op eigen bodem. Suawoude was zelfs niet eens ontevreden met de uiteindelijke 5-0 nederlaag, want de score had gezien de kansen voor SC Kootstertille vele malen hoger moeten uitvallen.

Het regende de eerste tien minuten hoekschoppen voor de thuisclub, maar behalve een over het hoofd geziene strafschop, de bal werd overduidelijk met de hand weggewerkt, waren er weinig echt opwindende momenten. De Tilsters hielden Suawoude in een ijzeren greep, maar dit resulteerde slechts in een inzet van Wilco van der Heide, waarna de bal recht op het lichaam van doelman Geert Mient de Vries belandde.

Precies halverwege het eerste bedrijf brak SC Kootstertille eindelijk de ban. Gerbrand Waaksma vonniste onberispelijk na de één-twee met broer Jouke: 1-0. Het tweede doelpunt voor de thuisclub viel kort voor de theepauze. Heine Hiemstra bediende met een mooie dieptebal Tom van der Veen en de versnelling die volgde was de gastendefensie teveel. Met een mooie volley eindigde het speeltuig onhoudbaar in de verste hoek: 2-0.

Ook na rust bleef SC Kootstertille scherp, maar vormde de afwerking een dissonant. Onbedoeld balverlies bij de thuisclub leek de spanning in de wedstrijd terug te brengen, maar Tille-doelman Albert Jan Merkus redde schitterend op de inzet van Niels Jongboom.

De laatste twintig minuten gaf SC Kootstertille nog eens flink gas en werd de score toch nog opgevoerd. Na een mooie aanval was het beslissende tikje van Menno Waasdorp, zij het enigszins gelukkig, voldoende voor de 3-0 tussenstand. Een kwartier voor afloop had de fraaie omhaal van Jouke Waaksma Bzn. ook een beter lot verdiend, maar de afwerking van de Tilster aanvalsleider was enkele minuten later wel goed voor een treffer.

Harmen Tabak hield na een mooie, aanvallende actie het juiste overzicht, bediende Waaksma met een subtiel breedtepasje en de afronding betekende 4-0 voor de thuisclub.

Het eenzijdige duel zou zelfs met een handvol doelpunten in het thuisvoordeel eindigen en opnieuw stond Harmen Tabak aan de basis van de treffer toen hij Aize Storm bij zijn actie betrok. De eerste inzet werd nog door doelman De Vries afgewend, maar op de rebound van Storm was de routinier alsnog kansloos: 5-0.

In de extra tijd had Suawoude voor de eretreffer kunnen zorgen, maar ook op de inzet van Willem-Dirk van Vaals hield de weinig op de proef gestelde doelman Albert Jan Merkus met een flitsende redding zijn doel van die ene tegentreffer verschoond.

Afbeelding
VCR neemt afscheid van een viertal spelers Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
VV Kollum sluit competitie af met winst op SV Marum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Seizoen Ropta Boys eindigd in mineur Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum. Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Einde seizoen Harkema-Opeinde na verlies bij V en V'68 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Buitenpost handhaaft zich na thriller Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Vluchtelingen in Westdongeradeel 1940-1945 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
(video) Wat leeft er bij jou in de sloot? Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomsten voor naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Vmbo-VAKschool Dockinga College bevordert lezen Algemeen gisteren
Afbeelding
Enerzjykoöperaasje Feanwâlden zoekt daken Algemeen gisteren
Afbeelding
Opruimevenement Skjin Wetter 2023 vindt plaats in negen Friese gemeenten Algemeen 27 mei, 17:00