Drachtster Boys wint ook van Be Quick Dokkum

Algemeen Sport

DRACHTEN - Slordig spelend en het niet benutten van de kansen tegen een beter Drachtster Boys, waren zaterdag de oorzaak van de 4-0 nederlaag van Be Quick Dokkum in Drachten.

Door Henk de Groot

Daarnaast kregen de Dokkumers al na twee minuten een tik door een doelpunt van Rob Schokker. Een tweede tik volgde een minuut later door het afkeuren van een doelpunt wegens discutabel buitenspel. Ook de thuisclub zag door een arbitraire buitenspel-situatie een doelpunt afgekeurd worden. Be Quick zal moeten werken aan het scorend vermogen.

2-0 voor rust

Drachtster Boys opende in een hoog tempo met zuivere combinaties. Na twee minuten was het raak door Rob Schokker. Kevin Bakels rondde in de tiende minuut een snelle aanval bekwaam af: 2-0. Said Hassan raakte de lat en keeper Rutger Atema wist een vlammend schot van Mark Huizinga over de lat te tikken. Een kopbal van Kevin Bakels werd gered door doelman Rutger Atema. Rob Schokker miste voor een leeg doel.

Daarna zakte het tempo bij de thuisclub, zodat Be Quick via Rudolf Banga en Janco Wiersma doelkansen kreeg. Ze hadden er meer mee moeten doen.

Ook in de tweede helft startten de Boys flitsend. Een inzet van Rob Schokker werd op de doellijn door een Be Quick-verdediger met de hand gekeerd. De scheidsrechter wuifde het weg! De thuisclub kwam op 3-0 toen Jan Stoker uit een voorzet van Kevin Bakels scoorde. Ook daarna namen de Boys gas terug. Echter, Jordi van der Weg en Rudolf Banga wisten niet te profiteren.

"Uitslag geflatteerd"

In de tegenaanval werd Kevin Bakels getorpedeerd. Rob Schokker benutte de penalty: 4-0. Be Quick kreeg kansen, maar Folkert van Dongera, Jordi van der Weg, Rudolf Banga en Aldert Hietkamp wisten het net niet te vinden.

De in Drachten woonachtige trainer Henk Konings, met een verleden als keeper bij Drachtster Boys, vond dat zijn team niet goed aan de wedstrijd begon. "We werden afgebluft en maakten fouten, waardoor we al vroeg tegen een achterstand aankeken. We kregen wel kansen, maar waren te slordig in de afwerking. Ik vind de uitslag geflatteerd." Trainer Hans van der Ploeg van Drachtster Boys vindt dat het lekker gaat. 'We komen in alle wedstrijden (vroeg) op voorsprong. Dan voetbalt het makkelijker. We zijn bezig met een plan. Ik zie dat dat steeds meer vorm krijgt. We scoren regelmatig en de verdediging staat als een huis. Iets wat beter moet is het terugvallen in tempo en het leveren van energie."

Drachtster Boys heeft na vier wedstrijden de maximale winst behaald en voert de ranglijst in de eerste klasse aan.

Donkey Tandem & Friends
Avond met verhalen door 'Donkey Tandem & freonen' Algemeen 1 uur geleden
Beeld van de première in de Harmonie te Leeuwarden
(video) Ook als je chronisch ziek bent kun je dansen Algemeen 2 uur geleden
Deze bijzondere steen met fossielen is in aanwezigheid van de vinders op dinsdag 9 april onthuld en heeft nu een prominente plek gekregen in het IJstijdenmuseum te Buitenpost.
De lange reis van een prehistorische inktvis Algemeen 3 uur geleden
De bouwploeg druk bezig met het decor voor iepenloftspul Kening & Kening.
(video) By Burgum ferriist in lyts ferburgen keninkryk Algemeen 16 uur geleden
Noord-Nederlands “Jagerskoor’’ zoekt zangers.
Noord-Nederlands Jagerskoor zoekt zangers. Algemeen 17 uur geleden
Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'
Puzzelen met paaseieren en letters Algemeen 19 uur geleden
Op vele plekken in Friesland staat de heide volop in bloei, zoals hier langs het fietspad door het Fochteloerveen bij Fochteloo.
Nieuwe fietsroutes in Zuidoost-Friesland zetten 'Het Andere Friesland' op de kaart Algemeen 20 uur geleden
Aafke Jansen uit Friesland de middelste van de drie vrouwen met bevrijdingsrokken. Vandaag maandag 15 april hangt de bevrijdingsvlag in Grou aan de gevel.
(video) Wat is het verhaal achter de bevrijdingsrokken in Fryslân? Algemeen 20 uur geleden
Lezing wolf en maatschappij door André Donker.
Lezing Wolf en maatschappij in Dokkum Algemeen 20 uur geleden
In part fan it oanplakbiljet yn 19e-iuwske styl fan de jûn fan 6 maaie 2024 yn 't Readhert yn Burgum.
200 jier Tsjibbe Gearts van der Meulen, Wâldman en Wrâldboarger Algemeen 21 uur geleden
Medailleregen GYM academy ABC teams
Medaille "regen" GYM Academy Dokkum Algemeen 21 uur geleden
De Badeendjesrace in Dokkum
Badeendjes gaan weer racen op Koningsdag Algemeen 21 uur geleden
Een vrouwtje grijze zandbij met pollen van een wilg.
Nationale Bijentelling vraagt tien dagen aandacht voor wilde bijen Algemeen 22 uur geleden