't Fean'58 krijgt Zwaagwesteinde niet op de knieën

Algemeen Sport

SURHUISTERVEEN – Op de vierde speeldag in de voetbalcompetitie stond meteen al een topper op het programma. 't Fean'58 slaagde er zaterdag niet in de koppositie op de ranglijst vast te houden, want VV Zwaagwesteinde bood vooral in de tweede helft goed verzet in een wedstrijd die weinig doelrijpe kansen kende. Het werd 1-1 in Surhuisterveen.

Door Jelle Jeensma

In de eerste helft leek Zwaagwesteinde onder de druk van 't Fean'58 te bezwijken, maar de 'Readtsjes' hadden de verdedigingslinie goed georganiseerd en bleven soms met kunst en vliegwerk overeind. 't Fean was de betere ploeg, demonstreerde meer snelheid en legde vlottere combinaties op de grasmat, zonder dat dit tot veel uitgespeelde kansen leidde. Joost Nieuwenhuis liet een paar technische hoogstandjes zien, tot doelpunten leidden zijn acties niet.

Al snel creëerde 't Fean'58 de eerste kans. Erwin Vos vond Jens Hamstra, maar Hamstra schoot naast. Erwin Vos kreeg later in de eerste helft een beste kans om de wedstrijd open te breken toen hij voor het doel opdook. Ook deze keer was het niet raak. Zwaagwesteinde kroop zo nu en dan uit de schulp, zonder een grote kans te krijgen. Spits Ronaldo Jansen kon zich niet zo onderscheiden als die andere Ronaldo uit Madrid. Kortom, het was een eerste bedrijf met veel inzet van beide ploegen, maar met weinig hoogtepunten.

Na rust bracht trainer Klaas Zandberg van Zwaagwesteinde spits Jan Eisma in het veld en prompt was er meer dreiging van Zwaagwesteinde. Eisma is een prima aanspeelpunt, kan goed een bal vasthouden en zelf een actie maken. Zwaagwesteinde was in de tweede helft minstens gelijkwaardig aan 't Fean'58 en voetbalde een stuk beter.

Toch kwamen de Feansters op voorsprong. Na een vrije trap stompte keeper Johan Jan Kleefstra van Zwaagwesteinde de bal weg, zonder deze vol te raken. Het was vervolgens voor de vrijgelaten John Notebomer een koud kunstje om 't Fean '58 op 1-0 te zetten.

Zwaagwesteinde liet het er niet bij zitten en haalde in deze fase van de wedstrijd een behoorlijk niveau. De ploeg van Klaas Zandberg maakte gelijk, maar kreeg bij de tegentreffer wel hulp van keeper Jelmer van der Meer van 't Fean '58. Na een corner kreeg de goalie de bal niet onder controle, waarna verdediger Jelle van der Wal er als de kippen bij was om 1-1 binnen te tikken. Zwaagwesteinde kreeg daarna zelfs de beste kans op de winst. Henk van der Wal kopte op de paal. Een overwinning voor Zwaagwesteinde zou ook geflatteerd zijn geweest.

Is 't Fean '58 nu een serieuze kampioenskandidaat? 't Fean-speler Harrie Groen denkt dat die conclusie wat voorbarig is. "Eerst moet het team stabiel worden en constant presteren, daarna kijken we welke stappen we nog kunnen maken. Trainer Mark Bosma heeft een strijdplan en we voeren dit zo goed mogelijk uit. In deze wedstrijd speelden we iets vaker de lange bal. Het veld is hobbelig en dan neem je niet het risico van balverlies. Wedstrijden tegen Zwaagwesteinde zijn altijd boeiend. In de eerste helft waren wij de bovenliggende ploeg, daarna kreeg Zwaagwesteinde meer greep op de wedstrijd."

't Fean '58 speelt zaterdag thuis tegen VV Kollum dat nu op de eerste plaats staat en Zwaagwesteinde krijgt WTOC op bezoek, dat nog maar één punt vergaarde.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 15 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 16 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 16 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 17 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 18 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 19 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 20 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 21 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 21 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 22 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34