Prima service bij Expert Meijer door goed opgeleide monteurs

Zaken Zakelijk

BURGUM – "Wij onderscheiden ons met onze service. Maar wat betekent dat precies?", zegt Erik Meijer, eigenaar van Expert Meijer in Burgum. Wat betekent het woord 'service' voor hem als ondernemer?

Stel: je hebt een wasmachine gekocht en binnen twee jaar, de garantietermijn, raakt die defect. Je belt naar het bedrijf waar je hem vandaan hebt. Een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn zegt: 'Ik geef u het telefoonnummer van de fabriek, dan lossen zij het op'. "Veel consumenten accepteren dit", zegt Erik Meijer. "Het is echter wettelijk vastgelegd dat de verkoper verantwoordelijk is voor het oplossen van problemen met een product."

Wij lossen het op

Bij Expert Meijer worden klachten over witgoed-apparaten daarom in de winkel opgelost. "Via de fabriek kan het weken duren. Wij streven naar twee dagen. Daarna regelen we zelf met de fabriek dat óns probleem wordt opgelost." Om dat zo stellig te kunnen zeggen, maakt Erik Meijer keuzes. "Wij verkopen een aantal vaste merken. Bewust. Een goede relatie met je leveranciers is belangrijk. Jij doet dingen voor hen, zij regelen zaken voor jou. Dankzij onze vaste, jarenlange contacten weet ik zeker dat ik er altijd uit kom met de fabrikant en problemen dus goed kan oplossen voor mijn klanten."

Maar er is meer. Vijf grote merken waarmee Expert Meijer in Burgum samenwerkt, leidden de witgoed-monteur op die voor Expert Meijer op stap is. "Hij is gecertificeerd Miele-monteur, Bosch-monteur, AEG-monteur, Zanussi-monteur en Samsung-monteur. Dat betekent dat hij voor deze merken bij onze klanten de reparaties mag uitvoeren die binnen de fabrieksgarantie vallen."

Fabrieksmonteurs dicht bij

Een gecertificeerd monteur zo dicht bij huis heeft voordelen. "Het verkort de responstijd enorm. Hij beschikt over vervangende onderdelen. Zijn kennisniveau is maximaal en hij weet bijvoorbeeld of een bepaald probleem in een serie veel voor komt. Hij weet ook hoe te handelen als de problemen ontstaan in het derde, vierde of vijfde gebruikersjaar van een product. Voor die periode zijn er wettelijk vastgesteldecoulance-regelingen."

Vervangend product in bruikleen

Bij artikelen uit het bruin- en grijsgoed ontkomt Expert Meijer er niet aan om een defect product naar de fabrikant te sturen. "Daar gaan een paar weken overheen. Onze service is dan dat wij een vervangend product in bruikleen geven." Daarnaast maakt Expert Meijer volop gebruik van zijn relatie met de merk-fabrikanten. "De algemeen gehanteerde afschrijvingstermijn van een Miele-wasmachine is tien jaar. De afschrijving van andere merk-wasmachines is vijf jaar. De afschrijvingstermijn van een laptop is drie jaar. Televisies zijn tegenwoordig zo plat en compact samengesteld, dat er niet veel aan te repareren valt. Bij de bruingoed-producten en in de computerwereld zullen we dus sneller besluiten niet te repareren, maar te vervangen. Wat de klant eventueel moet bijbetalen of wat als afschrijving in rekening wordt gebracht, is per situatie verschillend.

Wij bieden altijd een oplossing op maat." Uit de woorden van Erik Meijer blijkt de service een samenspel is tussen wettelijke regels, de fabrikant, de verkoper en de consument. "Als verkoper heb ik daarop bijvoorbeeld invloed door in mijn berekening niet een afschrijvingstermijn van vijf jaar te gebruiken - wat een rechter voldoende zou vinden - maar acht jaar, wat ik op dat moment als billijk ervaar voor mijn klant."

Coulant kúnnen handelen

Problemen van klanten kunnen ook van een geheel andere aard zijn. Technische ontwikkelingen gaan razendsnel en het kan dat je een product koopt van een serie die niet aan je verwachtingen voldoet. "Kom langs, dan kijken we wat mogelijk is. Dankzij de jarenlange relatie met leveranciers kan ik altijd met coulance reageren", vertelt Erik Meijer.

Meedenken met de klant

Of nu een eigen servicemonteur een reparatie snel en adequaat uitvoert of dat een product naar de fabriek wordt teruggestuurd, voor de klant is het voordelig als de verkoper hem kent. Techniek wordt ingewikkelder, onze monteurs groeien daar in mee."
 

Expert Meijer is altijd bereikbaar via: 

www.expert.nl/burgum, 

op werkdagen via 0511-461400 

of komt langs in de winkel, 

Schoolstraat 8 in Burgum.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 10 minuten geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 1 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 2 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 3 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 3 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 4 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 5 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 6 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 8 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 8 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 9 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen gisteren
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen gisteren
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00