Stadtmüller: mode-schoenen mét voetzorg

Zaken Zakelijk

Stadtmüller aan de Tweebaksmarkt 43 in Leeuwarden is een opvallen-de schoenenzaak. Twee jaar geleden zagen de eigenaren een gat in de mark. Orthopedisch schoenmaker Jürgen Stadtmüller en retailkenner Marcel Slump: "Omdat wij met onze merken breedtematen aanbieden, hebben we voor iedere voet een passende schoen." 

Staat er ondanks het grote assortiment tussen de confectie-schoenen geen passende schoen? Dan maakt Jürgen Stadtmüller deze zelf. "Ook klanten met semi-orthopedische of orthopedische schoenen verlaten onze winkel modieus." Of je nu schoenen zoekt in het geklede of in het sportieve segment, ze staan tussen de comfortabele modeschoenen bij Stadtmüller. Marcel Slump: "Voor heren hebben we bijvoorbeeld geklede merken zoals Gijs en Van Bommel. Voor dames Piedi Nudi en Footnotes. Durea, FinnComfort en Hartjes leveren damesschoenen met een sportieve look. Voor heren hebben we het stoere merk Panama Jack."

Driedimensionaal meetapparatuur

Veel mensen die steunzolen gebruiken, zoeken schoenen met een stevige hiel en een uitneembare binnenzool. Die vinden ze uiteraard bij Stadtmüller. "Maar er is meer belangrijk voor deze klanten," weet orthopedisch schoentechnicus Jürgen. Trots toont zijn compagnon Marcel Slump de nieuwe meet-apparatuur. "Hiermee laten we precies zien hoe uw voet in een schoen zit. Driedimensionaal. 

Is de breedte goed, is de lengte goed? Zijn er drukpunten waardoor voetproblemen ontstaan? Er is geen andere schoenenwinkel in het Noorden die dat op deze manier kan laten zien."

"Semi-orthopedische schoenen pas je hier"

Richting verzekeraars is de meetapparatuur eveneens een aanwinst. Stadtmüller maakt aantoonbaar wanneer iemand aangepaste schoenen nodig heeft. "Komt een klant er bij de confectieschoenen niet uit, dan hebben wij een presentatie met semi-orthopedische schoenen", wijst Marcel Slump. "Ook dat is uniek. Mensen met (semi-)orthopedische schoenen zijn gewend deze uit een boekje te kiezen. Bij ons kun je ze gewoon vasthouden, voelen, passen. Daarna maken we de gekozen schoen geheel op maat. "De zorgverzekeraar vergoed doorgaans de aangepaste schoenen. Met alle zorgverzekeraars hebben we een contract. Wie (semi)-orthopedische schoenen nodig heeft, wordt vaak naar ons doorverwezen door een medisch specialist.
Bij de VGZ en de Friesland mag orthopedisch schoentechnicus Jurgen Stadtmüller zelf beoordelen of er (semi-)orthopedische schoenen nodig zijn. Ik bespreek met de klant welk soort leer hij of zij mooi vindt en welke kleur(en). Niets is mij te gek."

Voetencheckdag en laarzenweek

Op zaterdag 23 september organiseert Stadtmüller een gratis voetencheckdag, met onze podoloog Christian Esselbrugge die voetonderzoek doet en pedicure Harmke van Dijk die advies en een voetmassage geeft. De week die volgt, is uitgeroepen tot 'laarzenweek'. Marcel: "Door een samenwerking met het schoenmerk JJ verkopen wij lange laarzen in diverse breedtes en kuitwijdtes."

Parkeren

Komt u met de auto, dan vormt parkeren in de buurt van Stadtmüller geen probleem. Donderdagavond, vrijdag en zaterdag kunt u ook parkeren in parkeergarage Oosterstraat. Deze bevindt zich direct naast Stadtmüller. Er zijn twee invalide-parkeerplaatsen voor de deur van de winkel. Verder zijn er in en rondom de Tweebaksmarkt tal van locaties voor parkeren. Met de grote schoenenkeus en gezellige winkelsfeer is het een feest om bij Stadtmüller schoenen te kopen.

Stadtmüller Schoenen Leeuwarden
Tweebaksmarkt 43
8911 KW Leeuwarden
058 289 3961
www.stadtmuller.nl
facebook.com/stadtmullerschoenen

Actueel

Freerk de Beer vertelt over zijn vader Ids de Beer.
Oorlogsverhalen zorgen voor verbinding in Theaterkerk Nes Algemeen 3 uur geleden
Het potgoed
Het voorjaar is in aantocht en daarom is het weer tijd voor de Plantjesmarkt! Algemeen 6 uur geleden
De nieuwe dorpsmolen van Reduzum kwam er na een langdurige lobby van zowel het dorp Reduzum als van de gemeente Leeuwarden richting provincie Fryslân.
'Us Koöperaasje' wil meer mogelijkheden voor 'dorpsmolens' Algemeen 7 uur geleden
Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra
Oranjeconcert op Koningsdag in de Petruskerk van Wânswert Algemeen 7 uur geleden
Herdenking in de Petrustsjerke Garyp
Kerkelijke 4 mei - herdenking Algemeen 8 uur geleden
The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 9 uur geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen gisteren
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen gisteren
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 19 apr, 15:35
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 19 apr, 13:46
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 19 apr, 12:19
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 apr, 11:00
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 apr, 10:16
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 apr, 10:00
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 19 apr, 08:58
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00