Harkemase Boys machteloos tegen Spakenburg

112


HARKEMA – Harkemase Boys heeft zaterdag geen grootse indruk achtergelaten tegen SV Spakenburg. De wedstrijd was al in de eerste helft beslist en in de tweede helft consolideerde Spakenburg, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede divisie, de 0-2 voorsprong.

Door Jelle Jeensma

Terwijl voetbalfans een selfie maakten met de kleurrijke Spakenburg-trainer John de Wolf, dropen de spelers van Harkemase Boys na de nederlaag af naar de kleedkamer. Spits Jan Hooiveld was al eerder uit het veld gehaald en maakte kort de balans op van de verliespartij. "Waarom ik gewisseld ben, zou ik niet weten", zegt Hooiveld, die in de eerste helft verschillende keren voor dreiging zorgde en de gevaarlijkste aanvaller was.

"Nadat Spakenburg met 0-1 voorkwam probeerden wij druk te zetten en werden de ruimtes op het veld steeds groter. Daar profiteerde Spakenburg van", vertelt Hooiveld. De overwinning van de Spakenburgers was een logisch gevolg van de krachtsverhoudingen, vond de spits van Harkemase Boys. "Hun organisatie was beter".

Dat was een goede analyse, want vooral in de eerste helft werd het klasseverschil duidelijk. Spakenburg combineerde sneller en gemakkelijk en creëerde constant gevaar door acties van de vleugelspitsen, die veel techniek in huis hebben. De verdedigers van Harkemase Boys kwamen vaak een fractie te laat en hadden de handen vol aan de Spakenburgers, die in de omschakeling meer snelheid en automatismen aan de dag legden.

De openingstreffer van Spakenburg ontstond niet door een individuele actie, maar door een corner. Bart Steltenpool was ongedekt gelaten in het strafschopgebied en scoorde koppend 0-1 voor Spakenburg. Keeper Erick Jansema had vlak daarvoor zijn ploeg voor een achterstand behoed, maar dat bleek dus uitstel van executie te zijn. Harkemase Boys kreeg in de eerste helft een paar hele en halve kansen. Jan Hooiveld en Johnny de Vries kwamen niet tot scoren. Middenvelder Dennis van Duinen, veel aan de bal, probeerde de lijnen uit te zetten, maar Harkemase Boys kon niet domineren. Berwout Beimers liet in de voorhoede een paar aardige acties zien, maar kon ook al niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. Daarna werden de verdedigers van Harkemase Boys weer uit positie gespeeld en werd Kees Tol geen strobreed in de weg gelegd om 0-2 te scoren. Dat was de ruststand.

Spakenburg schakelde in de tweede helft een tandje terug en liet Harkemase Boys komen. Die tactiek leverde het gewenste rendement op voor Spakenburg. Trainer Henk Herder van Harkemase Boys bracht Ezra Schrijver en Tom Boezerooy in het veld, om voor nieuwe impulsen te zorgen. Boezerooy maakte een uitstekende invalbeurt en bracht met individuele acties nieuw vuur. Hij zorgde ook voor het gevaarlijkste moment: na aangeven van Berwout Beimers werd zijn inzet gepareerd door de keeper van Spakenburg. Eigenlijk was de tweede helft een vrij vlakke vertoning, hoewel Harkemase Boys niet opgaf.

Na vier competitiewedstrijden heeft Harkemase Boys vier punten. De ploeg zou wel eens een moeilijk seizoen tegemoet kunnen gaan in de derde divisie. Zaterdag kan het er een stuk beter uitzien als wordt gewonnen van Magreb 90 uit Utrecht, dat met 5-0 onderuit ging tegen DVS'33.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 14 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 15 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 15 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 16 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 17 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 18 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 19 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 20 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 20 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 21 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34