Drachtster Boys bekert verder na spektakelstuk

Nieuws Sport

BURGUM - Drachtster Boys bereikte zaterdag de volgende bekerronde met een 3-4 overwinning tegen VV Bergum. Dit ging niet zonder slag of stoot, want Bergum bood uitstekend tegenstand en had in de laatste minuut zelfs nog op gelijke hoogte kunnen komen.

Door Jelle Jeensma

Drachtster Boys was technisch de betere ploeg, maar Bergum was niet veel minder dan die andere eersteklasser en creëerde met directer spel en lange ballen flink wat kansen in dit attractieve duel. Voor de winnende trainer Hans van der Ploeg van Drachtster Boys is verder bekeren een must. "De spelers nemen het bekertoernooi zeker serieus, we willen zo ver mogelijk komen."

Drachtster Boys was niet compleet in dit bekerduel. "In de defensie missen we nog een aantal spelers, die plekken worden door anderen ingevuld", zegt Van der Ploeg.

De veelzijdige vleugelverdediger Paul Bergtop is langdurig uitgeschakeld. "Op de eerste training liep hij een gebroken middenvoetsbeentje op. Het zal zeker drie maanden duren voordat hij weer speelklaar is", vertelt Van der Ploeg, die zich niet aan een voorspelling wil wagen over de titelkansen van zijn team in de eerste klasse. "We zijn er nog niet". De verdediging was dan ook de achilleshiel van Drachtster Boys en VV Bergum maakte daar met minder gepolijst, maar effectief voetbal goed gebruik van.

Roan Hein Joostema strafte al snel een fout in de verdediging prima af, waardoor Bergum zomaar op een 1-0 voorsprong kwam. Het wat vlotter combinerende Drachtster Boys had een soloactie van de fysiek sterke aanvaller Kevin Bakels nodig om de ploegen weer in evenwicht te brengen.

Drachtster Boys leek vervolgens door te drukken. Jan Stoker leverde een prima voorzet af, waarna Rob Schokker 1-2 liet aantekenen. De formatie van trainer Jan Bruin was allerminst geslagen, want in de tweede helft scoorde Bergum een voortreffelijk doelpunt. De dieptepass van Bertus de Boer was zo goed getimed, dat Remco Bouius de buitenspelval ontweek en vrije doortocht had naar het doel. De 2-2 van Bouius betekende dat de wedstrijd weer helemaal open lag.

Beide ploegen kregen daarna kansen, maar Drachtster Boys was het meest slagvaardig. De uitblinkende Aziz Geyik, die zich op het kunstgras in zijn element voelde, haalde uit met een schitterend diagonaal schot: 3-2.
Bergum was niet onder de indruk, want even later scoorde Roan Hein Joostema zijn tweede doelpunt: 3-3. Bij die gelijkmaker zou het niet blijven, want Jan Stoker zette Drachtster Boys weer op voorsprong: 3-4. Dat was niet onverdiend, maar veel krachtsverschil was er niet te bespeuren tussen de beide ploegen. Bergum had daarna nog op gelijke hoogte kunnen komen. Bertus de Boer was in de laatste minuut onfortuinlijk met een vrije trap en schoot de bal op de paal. Dat paste in het beeld van de wedstrijd, die enerverend was en bij vlagen goed voetbal bood.

VV Bergum is na twee poulewedstrijden uit het bekertoernooi, maar gaat met een goed gevoel de competitie in, omdat er fris van de lever werd gespeeld en de ploeg ook scorend vermogen in huis heeft. Voor die andere club uit Burgum verliep het gunstiger in de bekerstrijd. BCV, dat VV Oerterp met 2-7 afdroogde, kwam wel een ronde verder.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 6 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 7 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 7 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 8 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 9 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 10 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 11 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 12 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 12 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 13 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34