Dorpsfeest in Gytsjerk met Jelle B. en Vangrail

Cultuur

GYTSJERK - Op 13, 14 en 15 juli is het weer tijd voor het dorpsfeest van Gytsjerk. De feestcommissie zorgt voor de feesttent, muziek, kermis en spelletjes, en de dorpsgenoten zorgen voor de versierde straten. Steek allemaal de vlag uit deze drie dagen om het feest in Gytsjerk extra gezellig te maken!

De feestcommissie wenst iedereen gezellige, zonnige en vooral feestelijke dagen toe!

Donderdag 13 juli:

Op donderdag opent de kermis 's middags om 15.00 uur. De braderie maakt dit jaar plaats voor het evenement 'Gytsjerk proeft... kom bij ons eten!' Van 16.00 tot 20.30 uur staan er in de feesttent diverse ondernemers klaar om te laten zien en proeven wat zij aan hapjes en drankjes in de aanbieding hebben. Op een sfeervol culinair plein in de tent zijn bij iedere deelnemer allerlei lekkernijen verkrijgbaar (betaling via munten), dus kom gezellig langs om te proeven wat de lokale ondernemers u allemaal kunnen voorschotelen.

Gelijktijdig is er voor de basisschoolkinderen de rommelmarkt. Rondom de tent kunnen kinderen hun spulletjes verkopen. Stichting SWIM is aanwezig met de boekenverkoop. Deze stichting spant zich in het zwembad in het dorp open te houden.

's Avonds is er muziek van Gaatse en Lytse Hille, ze spelen tot 23.30 uur.

Vrijdag 14 juli:

De vrijdagochtend begint met het schoolfeest voor de basisschoolkinderen. Samen met een grote groep vrijwilligers worden er tussen 9.00 en 12.00 uur diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er voor groep 1 en 2 een muzikaal kindertheater, doen groep 3, 4 en 5 een echte stormbaan in combinatie met andere spelletjes en gaan groep 6, 7 en 8 een variant op Expeditie Robinson beleven.
's Middags is de kermis open vanaf 13.00 uur. De hele middag is de draaimolen gratis voor de kinderen van de basisschool. Om 15.00 uur kunnen de oudere jongeren (55+) zich vermaken met Jeu de boules. Opgave kan dezelfde middag op het feestterrein.

Om 16.00 uur is het tijd voor een spelletje levend tafelvoetbal, met als prijs eeuwige roem en een doos oranjekoek. De duur van de wedstrijd hangt af van het aantal deelnemers, en staat onder leiding van een professionele scheidsrechter. Opgave kan via Facebook of een bericht aan Patrick Inia (06-42247793). Graag alleen complete teams opgeven.

's Avonds 19.45 uur begint de toneelavond met Sabeare, de tent is open vanaf 19.00 uur. De toneelvereniging zal nog eenmaal het succesvolle stuk 'Wa fan 'e twa' spelen. Kom op tijd, want vol is vol! De entree voor alleen Sabeare is € 2,00. Met de entreekaart voor vrijdagavond (voorverkoop of aan de tent) heeft u gratis toegang tot de voorstelling.

Daarna zal er van 22.00 tot 2.00 uur muziek zijn van Exposure. Deze topformatie is niet voor niets al jaren een graag geziene gast op (dorps)feesten, bruiloften en evenementen, en weet daar met een energieke show vol interactie van een feestje een feest te maken! Meer info: www.exposurelive.nl.

Zaterdag 15 juli:

De kermis is open vanaf 11.00 uur. Om 10.30 kan iedereen bijkomen met gratis koffie in de tent en een potje verklede bingo. Om niet uit de toon te vallen wordt iedereen aangeraden om verkleed te komen. Het motto is: hoe gekker hoe beter! Er zijn vele leuke prijzen te winnen. Daarna volgt meteen door het verkleed matinee, van 12.00 uur tot 15.30 uur met muziek van Dakkeraf. Zij spelen alles van nederpop tot rock, hits van nu en nog veel meer. Drie mannen op het podium, drie instrumenten en drie stemmen; genoeg voor een dijk van een geluid. Dakkeraf staat voor allround feestplezier voor jong en oud.

's Avonds verzorgen Vangrail en Jelle B. de muziek van 21.30 tot 2.00 uur. Loepzuiver, strak, aanstekelijk en altijd met 100 % energie. De vonk slaat altijd over. Vangrail laat niets aan het toeval over. De vijfkoppige formatie weet wat zijn publiek wil horen. Vangrail is een energiecentrale die vonken opwekt en het vuur laat laaien. Vangrail straalt. Vangrail zindert. Vangrail vliegt.

En dan Jelle B. Overal bekend, in binnen- en buitenland. Hij weet de tent moeiteloos op z'n kop te zetten. Vangrail en Jelle B, een gouden combinatie die garant staat voor een topavond.

Kaartverkoop

De voorverkoop was in het ijsbaanhokje, afgelopen maandag. Kaarten voor de zaterdagavond zijn tevens digitaal te bestellen via de website www.dorpsfeestgytsjerk.nl

Prijzen

Vrijdagavond voorverkoop € 11,-, 's avonds aan de tent € 13,-. Zaterdagavond voorverkoop en online ticketverkoop € 11.- (via www.dorpsfeestgytsjerk.nl). 's Avonds aan de tent € 15,-.

Verkoop van alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar is niet toegestaan, evenmin als het nuttigen van alcohol door deze personen. Het is wettelijk niet toegestaan in de feesttent te roken.

De feestcommissie bedankt alle sponsoren en vrijwilligers!

Nieuws en foto's: www.dorpsfeestgytsjerk.nl en via Facebook.

Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 1 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 1 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 2 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 2 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 3 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 4 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 5 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 6 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 7 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 8 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 23 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 23 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 23 uur geleden