Logo actiefonline.nl
Adonis en Sportbedrijf Drachten hielden een feestje voor de kinderen die het Beweegdiploma haalden.
Adonis en Sportbedrijf Drachten hielden een feestje voor de kinderen die het Beweegdiploma haalden. (Foto: Kristan Boeree.)
Sport

Gymlessen Adonis voor beweegdiploma kinderen

DRACHTEN - Nijntje, de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en Adonis Sportacrobatiek zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met de ambitie om meer kinderen uit Drachten en omgeving tussen de twee en zes jaar te stimuleren spelenderwijs om beter te leren bewegen.

Adonis heeft namelijk het Beweegdiploma-keurmerk van de Koninklijke Nederlandse Gymnastie Unie verkregen en de bekende kinderheld Nijntje is de ambassadeur van het Beweegdiploma. Dit seizoen heeft ook het Sportbedrijf in Drachten meegeholpen om de kinderen op de scholen beweeglessen te geven.

Trainster Wilma Bosma van Adonis is blij met het keurmerk: "Het keurmerk Beweegdiploma geeft onder andere aan dat wij lesgevers hebben die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen we in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Na ongeveer vijftien lessen kunnen de kinderen het Beweegdiploma ontvangen en krijgen ze een leuke badge van Nijntje." Op vrijdag 7 juli was er in de zaal van Adonis in samenwerking met het Sportbedrijf nog een feestje met Nijntje voor alle kinderen die het Beweegdiploma gehaald hebben.

Op zaterdag 8 juli werden er in het Asielzoekerscentrum in Drachten de eerste Beweegdiploma's uitgereikt door wethouder Jos van der Horst.

Na de zomervakantie start Adonis met nieuwe gymlessen voor het Beweegdiploma. Deze lessen worden aangeboden tijdens de reguliere ouder- en kindlessen en kleuterlessen die nu ook nog steeds lopen. Voor meer informatie kan men contact op nemen met wilma.gym@kpnmail.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten