VV Kollum pakt uit met jubileumactiviteiten

Algemeen Sport

KOLLUM - Voetbalvereniging Kollum vierde het vijfenzeventigjarig jubileum. Vv Kollum werd, nadat enkele voorgangers (K.V.V. de Katten, Frisia en Hercules) uiteindelijk niet levensvatbaar bleken, opgericht op 1 maart 1942.

Eerst werd er op Oostenstein gevoetbald, totdat in 1967 het sportpark Baensein werd geopend. Tijdens de officiële receptie op 3 maart 2017 werd uitgebreid stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van de club en werd een drietal leden door de KNVB onderscheidden.

Van 14 tot en met 17 juni werd het jubileum groots gevierd door de vereniging uit Kollum. Door een speciaal in het leven geroepen jubileumcommissie is na meer dan een jaar aan voorbereidingen een voor zo'n vereniging uniek programma neergezet, met onderdelen waarbij het hele dorp kon meegenieten. "Onvoorstelbaar wat er allemaal loskomt bij vv Kollum" vertelt voorzitter Bauke Tom Schat. "En bijna ongelofelijk wat een toewijding, een saamhorigheidsgevoel, gezelligheid, verenigingsgevoel en ook dorpsgevoel zo'n voorbereiding en feestweek met zich meebrengt".

Doorslaand succes

Voor jong en oud waren dagelijks spectaculaire programma-onderdelen, zoals de door de club van 100 georganiseerde survivaltocht op donderdagavond en de meer dan gezellige bonte avond op vrijdag. Maar ook de voetbalclinic voor de jeugd, de voetbalquiz op woensdagmiddag en -avond en de fietstocht op vrijdagmiddag waren een doorslaand succes.

Het sluitstuk was zaterdag. 's Morgens werd een reünie gehouden voor leden en oud-leden. Speciaal hiervoor werd de kleedaccommodatie 'aangekleed' met een fotogalerij van vroeger tot nu: een waar vv Kollum-museum is ontstaan. Zowel oud-leden als huidige leden waren hier niet bij weg te krijgen en de "ah's en oh's" vielen continu.

Zaterdagmiddag was de voetbalwedstrijd tussen het eerste elftal van vv Kollum en het RTL-sterrenteam met daarin bekende tv-persoonlijkheden en oud-internationals. Met zo'n 1200 bezoekers was het een gezellige drukte op het sportpark.

En 's avonds werd de jubileumweek afgesloten in de grote feesttent met optredens van Jan Smit, Butterfly en Rintje Kas. Zo'n duizend bezoekers waren hierbij aanwezig. "Volgende week met zijn allen opruimen, en tevreden terugkijken op deze onvergetelijke en spectaculaire week, en ook dat wordt weer gezellig. Dan even met zijn allen bijkomen en vakantie vieren. In augustus beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer, met als start het 'Ouwersmeertoernooi voor 35+' op vrijdagavond 25 augustus, en het Lauwersmeertoernooi en een nieuwe variant daarop, 'het Vrouwersmeertoernooi' op 26 augustus. "Het kan niet anders dan dat we een succesvol seizoen tegemoet gaan met zijn allen", aldus voorzitter Schat.

Afbeelding
Roas Kuipers winnares 48e FMDT Solistenconcours Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Provinciale Staten vergaderen woensdagavond 1 februari in Holwert Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wij maken ons zorgen om de vermiste Harry Elzen uit Drachten Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Raai ontdekken internationale wereld Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Wat is de stand van zaken voor nieuwbouw in Noardeast-Fryslân? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
(Video) Snel internet via glasvezel nu ook bereikbaar voor kleine kernen in Smallingerland Algemeen gisteren
Afbeelding
Duo Fling in Witte Kerk te Hemrik Algemeen 30 jan, 12:21
Afbeelding
Vrijkaarten februari en maart Theater De Colle Algemeen 30 jan, 11:16
Afbeelding
Vier op de tien Nederlanders verwachten boven energieverbruiksplafond te komen Algemeen 30 jan, 10:58
Afbeelding
Beweegfeest voor peuters en kleuters bij gymvereniging VenV Garyp Algemeen 30 jan, 10:35
Afbeelding
Energiemarkt Ryptsjerk geopend met waterstofauto en wind Algemeen 30 jan, 09:59
Afbeelding
Het is een 'gekkehûs' bij de Burdaarder toneelvereniging Algemeen 30 jan, 07:30
Afbeelding
Crazy weekend bij Ropta Boys Algemeen 29 jan, 17:50