Groot Muaythai & MMA evenement in Drachten!

Algemeen

DRACHTEN - Vechtsportliefhebbers kunnen zaterdag 10 juni 2017 hun ogen uitkijken in sportcentrum Drachten. Dan wordt namelijk het Muaythai & MMA vechtsportevenement 'Warriors of the North' georganiseerd. Het wordt een bijzonder spannende en spectaculaire editie met veel show en vechtsportspektakel. Er staan meer dan 25 partijen Muaythai en MMA op het programma, met als hoogtepunt een B-klassepartij.

Muaythai is een eeuwenoude vechtsport die oorsprong vindt in Siam, het voormalige Thailand. De kunst van de acht ledematen wordt het ook wel genoemd, want buiten de gewone bokstechnieken wordt er bij het Muaythai ook gebruik gemaakt van vele trap-, knie- en elleboogtechnieken.
Het voornaamste verschil met het Kickboksen is dat er bij het Muaythai het zogenaamde 'clinchen' veel voorkomt, het lijf aan lijf vechten waar men de tegenstander probeert te bestoken met knieën en ellebogen. Het Muaythai geniet een steeds groter wordende populariteit in Nederland en de rest van Europa. MMA is een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu , worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Ook bij het MMA wordt er gevochten onder strikte wedstrijdregels om een wedstrijd op een sportieve manier te laten verlopen. Het bijzondere aan MMA is dat er zowel staand als op de grond gevochten mag worden.

Voor het evenement op zaterdag 10 juni heeft de organisatie sportscholen uit heel Nederland bereid gevonden om naar Drachten te komen. Ook zijn onze Zuiderburen met een delegatie sporters van de partij. Daarnaast zijn bijna alle Friese Muaythai & Kickboksscholen vertegenwoordigd: Downhat Gym, Kai Muay, Kb Sneek, Ciric Sports, Gym Harkema, Kb Peye, Kb Burgum, Mental Sports, Team van Houten, Team Oost, Kicksports en Kyoku.

Het evenement begint om 16.00 uur. Voor de voorverkoop van kaarten kunt u terecht tot donderdag 8 juni bij de deelnemende sportscholen of op fightinggear.nl. Uiteraard kunt u ook gewoon bij de kassa een ticket krijgen.

Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 4 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 4 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 5 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 6 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 21 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 22 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 23 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen gisteren
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen gisteren
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 18 apr, 11:03
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23