SC Veenwouden geeft Broekster Boys pak slaag

Sport Sport

FEANWALDEN - De derby tussen SC Veenwouden en Broekster Boys leverde zaterdag een simpele overwinning op voor de thuisclub. SCV besliste in de eerste helft de wedstrijd, de ruststand was tevens de eindstand. In de eerste helft was SCV oppermachtig tegen het povere Broekster Boys. De tweede helft had ook schriftelijk kunnen worden afgedaan.

Sportclub Veenwouden had voor het laatst gewonnen op 4 februari toen het CVVO met 4-0 klopte. Daarna volgde een diepe inzinking, want er werden in acht duels maar twee punten verzameld, zodat de titel uit zicht verdween.

Met het oog op de nacompetitie dient SCV de komende duels haar zelfvertrouwen terug te winnen. De overwinning op Broekster Boys is daartoe een mooi opstapje.

De gasten begonnen goed aan de wedstrijd. Abe Dreyer kreeg in de eerste helft een prima mogelijkheid toen hij op rechts doorbrak. Doelman Wytse Reitsma dwong Dreyer naar de zijkant, waarna Jelke Jaap de Roos de bal kon wegwerken.

Goals Wytze Veenstra

De thuisclub deed daarna iets terug via Wytze Veenstra en Stefan Jan Sijtsma, maar beide keren wist doelman Johan Vonk redding te brengen. Na dertien minuten nam de thuisclub de leiding toen Wytze Veenstra raak kopte uit een voorzet van Rinse Procee. Drie minuten later was het al 2-0, toen Wytze Veenstra wederom succes had, ditmaal met een fraaie lob over de keeper.

De gasten waren na een half uur dichtbij een tegentreffer, maar doelman Wytse Reitsma wist het schot van Sjoerd Westra tot corner te verwerken. In de zevenendertigste minuut hield doelman Vonk Albertjan van Zwol met de voet van scoren af, waarna Rinse Procee Liekele Paulusma in staat stelde de 3-0 aan te tekenen. In de tweeënveertigste minuut kreeg Rinse Procee wederom alle ruimte, waarna hij de uit zijn doel gekomen doelman Vonk met een fraaie lob wist te passeren:4-0.

Kansen Veenwouden

Na rust viel er weinig meer te genieten. De thuisclub hoefde niet meer zo nodig en Broekster Boys wilde wel, maar kon weinig uitrichten. Doelman Reitsma bracht redding op een schot van Jan Eisma en zag twee pogingen van Rink de Haas naast gaan. Een schot van Hendrik Bouma werd geblokt.

De thuisclub kreeg kansen via Wytze Veenstra (kopbal naast). Albertjan van Zwol claimde tevergeefs een penalty, nadat hij ten val werd gebracht binnen de zestien meter. Het bleef zodoende 4-0. SC Veenwouden mag zich opmaken voor de nacompetitie.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 13 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 13 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 14 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 16 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 17 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 20 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 21 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 22 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12