VV Buitenpost wint afgetekend van Drenthina

Sport Sport

BUITENPOST - VV Buitenpost had zaterdag een eenvoudige middag tegen hekkensluiter Drenthina. De ploeg uit Emmen werd met maar liefst 5-1 naar huis gestuurd.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft begon de thuisploeg fel en ging vol op de aanval op zoek naar doelpunten. En die kwamen er snel. Vroeg in de wedstrijd kreeg Buitenpost een terechte strafschop toegewezen, die benut werd door aanvoerder Berend Schootstra. Vlot daarop kreeg Jorrit Terpstra een vrije trap aan de linkerkant van het zestienmetergebied. Zijn schot, een snoeiharde streep, verdween precies in de kruising. Na deze wereldgoal stond binnen het half uur al 3-0 op het scorebord. Ook Martijn van Roeden pikte een doelpunt mee tegen het povere Drenthina.

In de tweede helft begonnen de Blauwkes weer scherp. Het leverde de nodige kansen op, maar die werden allemaal jammerlijk gemist. Na een kwartier voetballen werd het spel steeds slordiger en werd er veelvuldig balverlies geleden. Dit hielp de Drentse ploeg in de wedstrijd te komen. Terecht lukte het de Emmenaren een doelpunt te maken. Dit was nog niet het sein voor Buitenpost om zorgvuldiger en minder nonchelant te spelen.

Vervolgens kwam spits Rik Weening in het veld die het verschil wist te maken. Hij scoorde in de laatste zeven minuten tweemaal uit drie kansen. De eerste goal viel uit een corner, waar hij op de juiste plek stond om de bal binnen te tikken. Zijn volgende grote kans werd op fantastische wijze door de Drentse doelman onschadelijk gemaakt. Bij de derde mogelijkheid, Weening kwam alleen op de keeper af, toonde hij zijn klasse en rondde goed af. Zo werd het klasseverschil tussen beide ploegen ook duidelijk in de score: 5-1. Enige smet op de wedstrijd was een rode kaart voor Buitenposter Wim de Vries, die in de slotfase tweemaal tegen een onnodige gele kaart opliep.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 14 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 15 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 16 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 17 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 19 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 20 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 21 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 22 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 23 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53