Be Quick Dokkum in slotfase langs Nijland

Sport Sport

DOKKUM - Be Quick Dokkum doet mee in de titelstrijd dankzij een nipte winst tegen Nijland. In een erg matige wedstrijd bogen de Dokkumers een 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning. Koploper Veenwouden verloor opnieuw, waardoor de titelstrijd weer volledig open is. Hardegarijp en Veenwouden staan nu samen op kop, op twee punten gevolgd door Zeerobben en Be Quick.

Be Quick startte goed en leek al in de tweede minuut te kunnen scoren. Een voorzet van Marten Hoeksma werd bijna binnengekopt door Folkert van Dongera, echter de bal kwam op de lat en in de rebound kopte Van Dongera de bal in de handen van keeper Peter van Dalfsen. Be Quick was sterker en was veel in balbezit. De gasten verdedigden heel gegroepeerd met heel veel spelers achter de bal. Be Quick zorgde wel voor dreiging, maar kansen kwamen er niet of nauwelijks.

In de tweede helft was het spelbeeld identiek. Be Quick was weer de bovenliggende partij, maar creëerde opnieuw weinig kansen. Nijland bleef in de verdedigende stellingen en zag dat Be Quick steeds meer moeite kreeg om een opening te vinden. De passing werd bij de Dokkumers onnauwkeurig en de wedstrijd ontbeerde tempo en dynamiek. Na een kwartier in de tweede helft kwam Nijland volstrekt onverwacht op voorsprong. Uit een vrije trap kopte verdediger Geert Kroodsma de bal pechvol over zijn eigen keeper Eelke Kooistra: 0-1. Tot op dat moment had Nijland geen enkele kans gecreëerd.

Be Quick ging vervolgens driftig op zoek naar de gelijkmaker. Een aantal afstandsschoten verdwenen kansloos over het doel. Vier minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Rudolf Banga schoot laag en hard raak: 1-1. Twee minuten later pakte Be Quick toch nog de volle winst. Na een scrimmage werd Wiebe Aardema het goudhaantje. Hij prikte de bal in het net en stelde daarmee de drie punten veilig.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 8 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 9 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 10 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 11 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 12 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 13 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 14 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 15 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 16 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 17 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53