Afbeelding

Korfballers TFS moeten kampioensfeestje uitstellen

Sport Sport

HOUTIGEHAGE – De korfballers van TFS wilden zaterdag niets liever dan de champagne ontkurken en een daverend kampioensfeest vieren. De godendrank bleef onaangeroerd, want TFS stelde de aanhang in de Dúnoardhal in Houtigehage teleur. De wedstrijd tegen Eemvogels uit Soest, de enige overgebleven concurrent voor de titel, ging nipt verloren: 10-11.

Door Jelle Jeensma

TFS en Eemvogels hebben nu beide twintig punten en nog één wedstrijd voor de boeg in de vierde klasse. De titel is nog niet uit zicht voor de korfballers uit Drachtstercompagnie, want als de laatste wedstrijd tegen DOC uit Bussum winst oplevert en Eemvogels punten morst, is TFS alsnog kampioen in de zaalkorfbalcompetitie. Een beslissingswedstrijd tegen TFS en Eemvogels is een reële optie. Als TFS tweede wordt, zit promotie er nog altijd in, want ook de drie beste nummers twee van de afdelingen promoveren. Het bereiken van de derde klasse zou een geweldige prestatie zijn voor TFS. “We hebben een kleine selectie met vijf heren en zeven dames. Onze spelersbasis is smal”, zegt trainer-coach Evert Bron.

Scorende Monique Postma
De zenuwen speelden TFS danig parten tegen Eemvogels en het spel oogde onrustig. TFS heeft in deze competitie veel gescoord, maar de productiviteit viel in de beslissende wedstrijd stil. TFS was teveel afhankelijk van Monique Postma, die zes keer raak schoot en het steeds opnieuw probeerde met afstandsschoten. Er stonden te weinig andere spelers op om het af te maken. Beide ploegen wisselden sterke perioden af met fasen waarin niet werd gescoord.

TFS ging voortvarend van start en binnen de kortste keren had Monique Postma twee keer raak geschoten. Die goede binnenkomer kreeg geen vervolg, want TFS stond daarna qua scorend vermogen lange tijd droog en liet het initiatief aan de tegenstander. Eemvogels liep uit naar een 2-6 voorsprong en toen leken de kampioensambities van TFS als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Monique Postma ging voor in de strijd en bracht met twee treffers voor rust de achterstand terug tot 4-6.

TFS komt dichtbij
Direct na rust werd het 4-7 en vervolgens miste Remko Laanstra op een cruciaal moment een strafworp, waardoor TFS niet dichterbij kwam. Baukje Visser zorgde ervoor dat TFS weer terugkrabbelde, maar daarna was TFS niet effectief genoeg en nam Eemvogels opnieuw het voortouw, met een 5-9 achterstand als gevolg. TFS had een sterk eindschot nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken, was plotseling beweeglijker en gooide alle energie in de strijd. Eemvogels werd onder druk gezet. Remko Laanstra benutte nu de strafworp wel en scoorde nog een keer, waardoor het 7-9 werd.

Monique Postma bracht vervolgens de belangrijke aansluitingstreffer op het scorebord. Eemvogels kwam terug in de wedstrijd en bracht de marge weer op drie: 8-11. Dit kon TFS in een hectische slotfase niet meer rechtbreien, hoewel Remko Laanstra en Monique Postma het nog knap spannend maakten: 10-11.

Tevreden over klassering
“De nederlaag was een domper. Meestal scoren we meer en hebben alle spelers daarin een aandeel. In sommige wedstrijden halen we zo’n twintig treffers. Eemvogels scoorde op dode momenten en dat was beslissend”, vond de verliezende coach Evert Bron. Toch is Bron tevreden over het competitieverloop en de hoge klassering. “Ik had niet verwacht dat we bovenin mee zouden draaien. We zijn steeds beter gaan korfballen. Nu moeten we ook in de veldcompetitie punten gaan pakken, waar daarin staan we onderin.”

 

Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 5 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 20 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 21 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 22 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 23 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03