Eindelijk winst voor ASC

Sport Sport

AUGUSTINUSGA - Voor ASC uit Augustinusga stond zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen VV Eastermar op de kalender. Belangrijke punten in de strijd tegen nacompetitie of zelfs directe degradatie vielen er voor beide voetbalploegen te verdienen. ASC pakte de punten.

ASC, dat meer dan een handvol blessures kent, begon prima aan het duel, en al na ruim drie minuten stuurde Marco de Haan Remko Hofman de diepte in, die op zijn beurt een solo bekroonde met een prima doelpunt. In de eerste vijftien minuten had de thuisploeg ook de 2-0 moeten maken, maar hierin slaagde het steeds maar net niet. Pas in de vierenveertigste minuut gebeurde er weer iets noemenswaardig: de niet al te ‘scherp’ ogende arbiter kende Eastermar een vrije trap toe, waarna de bal bij de tweede paal, na een redding van ASC-doelman Arie Brandsma, werd binnengewerkt door Stefan Erwin Venema: 1-1.

Eerste winst ASC sinds oktober
Na rust gebeurde er lange tijd niets, beide ploegen hadden moeite de bal in bezit te houden, maar kansen waren er niet. Het kwartje viel na achtentachtig minuten toch de kant van ASC op. Een prima tackle van Armando Brandsma luidde de aanval, die verder liep via Hille Wijma en Marco de Haan, in waaruit Hans Zwart de vertwijfelde doelman van Eastermar wist te passeren en de 2-1 voor ASC op het scorebord bracht.

Eastermar wilde in de slotfase en negen minuten extra tijd nog wel proberen de gelijkmaker te forceren, maar daartoe kreeg het geen kans. Eindelijk weer een overwinning voor ASC, dat op 8 oktober 2016 voor het laatst won, waardoor het op de ranglijst stijgt naar plaats 10. Zaterdag 25 februari om 14.30 uur wacht ASC de inhaalwedstrijd bij Ternaard waar weer belangrijke punten te verdienen zijn.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.