Waterpolodames DraGor verliezen

Sport Sport

DRACHTEN - Zaterdag 11 februari mochten de waterpolodames van WSG DraGor uit Drachten voor de tweede keer spelen tegen de Eemsrobben. De eerste wedstrijd die de dames tegen elkaar moesten spelen was een zware pot, er was dus werk aan de winkel. De inspanningen werden niet beloond, want de wedstrijd werd verloren.

De dames van WSG DraGor hadden de opdracht mee gekregen om de bal veel rond te spelen waardoor ze lang bal bezit hielden en in de verdediging full-press te spelen. Helaas wist een speelster van de Eemsrobben door te breken en scoorde het eerste tegen doelpunt. Al snel wisten de Drachtsters terug te komen door een goede aanval neer te zetten en scoorde Maaike de Boer de 1-1. Niet veel later wisten de dames van WSG DraGor weer een goede aanval neer te zetten en kon Maaike de Boer de 2-1 scoren. Met nog maar twee minuten te gaan van de eerste periode werd Maaike de Boer eruit gestuurd.

De tweede periode gingen beide teams vol pit er weer tegen aan. Na een pittig duel om de bal kreeg Johanna Merkus helaas een strafworp tegen. De dame die deze strafworp nam, wist hem goed te benutten en maakte de 2-2. De dames van Eemsrobben hadden de smaak te pakken en maakten de 2-3. Na een uitsluiting van de Eemsrobben vroeg de coach van WSG DraGor een time-out aan, zodat de dames de opstelling konden bespreken. In de laatste twee minuten kreeg WSG DraGor wederom een man meer die ze niet konden benutten. Nog voor de laatste minuut was er weer een strafworp uitgedeeld, dit keer in het voordeel van WSG DraGor. De strafworp werd genomen door Hermien de Boer en wist deze goed te benutten. Einde tweede periode met 3-3 als tussenstand.

De dames van WSG DraGor begonnen goed aan de derde periode. Maaike de Boer wist in de aanval door te breken en maakte de 4-3. Kort daarna kreeg Melissa van den Adel een uitsluiting. Voor dat de man meer werd gespeeld vroeg de coach van Eemsrobben een time-out aan. De man-meer wist Eemsrobben niet te benutten. Na wederom een uitsluiting in nadeel van WSG DraGor wist Eemsrobben terug te komen en maakte 4-4. De dames van Eemsrobben wisten nog in de laatste dertig seconden van de derde periode de 4-5 te maken. Toen het laatste fluitsignaal klonk wist Eemsrobben nog een doelpunt te maken.

Met een achterstand van 4-6 begon WSG DraGor aan de laatste periode in het thuisbad. De dames begonnen moe te worden en daardoor was de focus ook minder. De dames van Eemsrobben deden er nog een tandje bij. Zij scoorden in de eerste minuut de 4-7. Er volgde een uitsluiting en een time-out in het voordeel van WSG DraGor, dit konden de dames de man meer niet benutten. De laatste twee minuten stonden op de klok. Hermien de Boer kreeg een uitsluiting waaruit Eemsrobben een doelpunt maakte. Het stond 4-8 en er is nog één minuut te gaan. WSG DraGor kreeg een man meer, maar kon dit niet benutten. Het laatste doelpunt van de wedstrijd was voor Eemsrobben en zij wonnen de wedstrijd met 4-9.

Doelpuntmakers: Maaike de Boer (3x), Hermien de Boer (1x)

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 1 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 2 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 3 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 4 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 4 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 6 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 6 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 7 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 9 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 9 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 10 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen gisteren
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 24 apr, 14:00