Afbeelding

Patiënten beoordelen oogkliniek Oog & Welzijn met een 8,7

Zakelijk Zakelijk

DOKKUM/GROU – De oogheelkliniek Oog & Welzijn in Dokkum wordt door patiënten beoordeeld met een 8,7. Dat blijkt uit onderzoek van Bosgra, een onafhankelijk onderzoeksbureau dat gespecialiseerd is in zorgonderzoek. Vergeleken met soortgelijke klinieken in Nederland scoort de kliniek in Dokkum op alle punten hoger.

"We zijn blij met de uitkomsten van het onderzoek, maar we zijn nooit tevreden", aldus Hans Ligtvoet en Ids Jousma van de oogkliniek in Dokkum. De resultaten van het onderzoek zijn van 2016 en ten opzichte van het jaar ervoor is het opvallend dat vooral de informatievoorziening verbeterd is. "Dat heeft vooral te maken met de duidelijkheid die we nu kunnen verschaffen omtrent de zorgverzekeraars. De contracten met alle zorgverzekeraars zijn rond dus wij kunnen onze patiënten verzekeren dat hun behandeling vergoed wordt", stelt Ligtvoet. Jousma voegt daar aan toe dat de relatie met de zorgverzekeraars -en in het bijzonder De Friesland – heel goed is.
Op de vraag of patiënten Oog & Welzijn actief zouden aanbevelen om naar deze kliniek te gaan scoort de oogkliniek uit Dokkum significant hoger dan andere klinieken. Het aantal klachten naar aanleiding van behandelingen ligt onder het gemiddelde percentage. Verder blijkt uit het onderzoek dat mensen voor Oog & Welzijn kiezen vanwege de deskundigheid van de oogartsen, de persoonlijke ervaringen van anderen, de reisafstand en de snelheid waarmee ze geholpen kunnen worden.
Vooral dat laatste punt is tegenwoordig niet meer overal vanzelfsprekend. Zo bleek deze week dat er in Noord-Nederland een tekort is aan oogartsen en dat veel patiënten tegenwoordig langer dan een half jaar wachten op een staaroperatie. "Bij ons werken zeven oogartsen, de toegangstijd voor een bezoek aan de oogarts is vijf dagen en de wachttijd voor een staaroperatie bedraagt drie weken. Bovendien openen we binnenkort een vestiging in Grou waardoor de reistijd ook voor mensen in het midden en zuiden van Fryslân korter wordt."
Het punt waar Oog & Welzijn volgend jaar beter op wil scoren is de wachttijd in de wachtkamer. Daar wordt al aan gewerkt, want momenteel wordt de vestiging in Dokkum uitgebreid. Er worden twee wachtkamers op een huiselijke manier ingericht – met koffiecorner, een leestafel, lekkere stoelen en gratis wifi - om het wachten zo aangenomen mogelijk te maken. Daarnaast komen er behandel- en spreekkamers bij, een planningsruimte en een nieuwe balie in de centrale hal. De oogarts benadrukt dat de nieuwe apparatuur in de vier onderzoekskamers van de beste (Zwitserse) kwaliteit is. Over twee weken wordt de gehele benedenverdieping van het gebouw De Donger (bij MC Sionsberg) in gebruik genomen. Een officiële opening komt er niet. Ligtvoet: "Wij hebben hier vijf dagen per week een feestelijke opening dankzij ons geweldige team van medewerkers. Onze oogkliniek is altijd toegankelijk voor iedereen."

Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 18 uur geleden
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 18 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 23 uur geleden
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen gisteren
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen gisteren
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17