Afbeelding

Morgen, kick-off vernieuwde Internationale Dansfestival Burgum

Nieuws

BURGUM - Stichting Internationaal Dansfestival Burgum organiseert morgenavond een kick-off voor het Internationaal Danfestival Burgum dat in juli 2017 wordt georganiseerd. Het festival wordt in een geheel nieuw jasje gestoken.

Nieuwe huisstijl, nieuwe naam en frisse ideeën worden gepresenteerd

“We willen vooral dat ook jonge mensen zich betrokken gaan voelen bij het Dansfestival dat eens in de twee jaar in Tytsjerksteradiel wordt georganiseerd”, vertelt Dineke Wagenaar, een van de nieuwe bestuursleden. Voormalig burgemeester Eric ter Keurs heeft de rol van voorzitter op zich genomen. De 'oude' en 'nieuwe’' bestuursleden werken nauw samen om komende zomer een geheel vernieuwd festival te kunnen neerzetten.

 

Dansgroepen vanuit de hele wereld in Burgum
De basis blijft gelijk: internationale dansgroepen logeren een week lang bij gastgezinnen in de regio en geven diverse optredens voor publiek. "Maar verder mag alles anders, beter, mooier, moderner en interactiever", vertelt Dineke Wagenaar enthousisast.

Donderdag 26 januari 2017 worden de eerste plannen gepresenteerd in De Pleats in Burgum. Alle belangstellenden zijn welkom om te komen luisteren en mee te denken. De bijeenkomst begint om 19.30 uur. De Stichting presenteert de nieuwe ideeën zoals die er nu liggen, én er is ruimte voor de aanwezigen om zelf ideeën aan te dragen.

 

Traditie wordt interactief 
Al sinds 1988 wordt eens in de twee jaar een multicultureel dansfestival georganiseerd in Burgum. Missie: meer wederszijds begrip creeeren door dans. Beschermvrouwe van de organisatie Houkje Rijpstra verwoord waarom: “Sûnder de barrière fan de taal kin mei dûns it hert rekke wurde”.

Het is traditie bij het Internationaal Dansfestival dat dansgroepen van over de hele wereld logeren bij betrokken vrijwilligers en gastgezinnen in de wijde omgeving. De dangroepen geven spectaculaire shows. Hun straatparades trekken doorgaans veel aandacht. De organisatie heeft altijd de samenwerking gezocht met basisscholen en lokale dansgroepen om er één groot feest van te maken.
Er is echter veel meer mogelijk, vonden een aantal mensen. Nieuwe bestuursleden werden aangetrokken om die droom werkelijkheid te laten worden.

 

Festiviteiten op één festivalterrein
Tijdens de editie 2017 – 3 tot en met 9 juli - zal het festival zich van een nieuwe kant laten zien. Het festival krijgt een eigen locatie waar het publiek kan kennismaken met andere culturen door dans en muziek. Bezoekers kunnen workshops volgen en proeven van gerechten van over de hele wereld. Behalve buitenlandse groepen zullen ook regionale en Nederlandse dans- en muziekgroepen optreden. Tal van activiteiten worden tegelijkertijd georganisseerd. Voor jong en oud is er van alles te doen.


‘Ontmoeten, Dansen & Beleven’ is het motto. Het thema wordt 'Op Wereldreis’. Jonge, enthousiaste projectgroepen van Stenden University in Leeuwarden denken met de organsiatie mee om een zo divers mogelijk programma samen te stellen.

 

Kom, en maak verbinding
Als nieuwe voorzitter roept Eric ter Keurs iedereen op om naar de kick-off te komen. “Toen ik werd gevraagd voor het Internationaal Dansfestival Burgum heb ik meteen ‘ja’ gezegd. Het is een uniek festival, met al die internationale dansers, musici, honderden vrijwilligers en gastgezinnen.”
Ter Keurs vindt met name het verbindende aspect van het festival belangrijk en hij hoopt dan ook op zoveel mogelijk personen en organisaties die op een of andere manier een bijdrage willen leveren.

Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden, maar het is wel handig voor de organisatie: info@dansfestivalburgum.nl

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 18 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 18 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 19 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 20 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 20 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 21 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 21 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 23 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen gisteren
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 28 mrt, 10:00
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 28 mrt, 09:36