KV Veenwouden verliest van Spannum

Sport Sport

SPANNUM - De korfballers van KV Veenwouden traden zaterdag aan tegen Spannum 1. Eerder dit zaalseizoen had Veenwouden 1 hier al thuis tegen gespeeld en toen was de uitslag 9-12.  Het was toen een spannende wedstrijd die alle kanten op had kunnen gaan.

Veenwouden  begon zaterdagavond dan ook vol goede moed aan de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd kwam Veenwouden al vrij snel op een 5-0 achterstand, hierna deed Veenwouden wel iets terug door twee afstandsschoten van Han Vastenhoud en Henk Moorlag. Maar Veenwouden scoorde te sporadisch om echt partij te bieden aan Spannum. Toen het rustsignaal klonk stond er 11-3 op het scorebord.

Na goede aanwijzingen van de coach van Veenwouden, Johannes Hartholt, begon Veenwouden weer aan de wedstrijd alsof het nog 0-0 stond. Han Vastenhoud werd in de rust gewisseld voor Johannes de Boer. Binnen enkele minuten na rust was het een echte wedstrijd geworden. Waar Spannum de gehele eerste helft had gedomineerd kreeg Veenwouden in het begin van de tweede helft de overhand. Al snel stond het 11-6, door twee afstandsschoten van Agnes de Boer en Thiadmar Sijens en een vrije bal van Anna Tadema. Het leek wel dat door de toenemende druk van Veenwouden ook Spannum beter in de wedstrijd kwam. Er waren kansen over en weer, maar Spannum liep al snel verder uit met als einduitslag 19-9. Veenwouden 1 heeft het de tweede helft nog wel geprobeerd om weer terug te komen in de wedstrijd, maar de achterstand was al te groot.

Doelpunten Veenwouden: Henk Moorlag 3, Agnes de Boer 2, Anna Tadema 1, Han Vastenhoud 1, Riemkje Keizer 1, Thiadmar Sijens 1.

'They Young Source' en 'Amazing Kids' in de VGKN-kerk in Boornbergum.
(video) "Nog amper christelijke kinderkoren in Fryslân sinds corona" Algemeen 12 uur geleden
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum
Record aantal inschrijvingen 22e editie Bonifatiusloop Dokkum Algemeen 13 uur geleden
opening infocentrum Waterbouw.nl
Opening infocentrum Waterbouw.nl Algemeen 13 uur geleden
Ooievaars druk bezig met het bouwen hun nest.
Niet alle vogels leggen in mei een ei Algemeen 13 uur geleden
Inzamelactie kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs. Foto ter illustratie.
Inzamelactie kleding en schoenen voor versterking basisonderwijs Algemeen 14 uur geleden
Het team van GVV Veenwouden staat trots te midden van de concurrentie, vastgelegd op de bijgevoegde foto van links naar rechts: Myrthe van Assen, Marrit Nauta, Marit Fokkens,Fardau Mulder en Elize
GVV Veenwouden Team Pronkt met Derde Plaats op Niveau 6 Turncompetitie Algemeen 15 uur geleden
Voorzitter Wessel Koning van Industriële Club Tytsjerksteradiel tijdens zijn inspraak bij de gemeenteraad in Burgum.
"'Enerzjyhub Sumar' hat wetlike help nedich" Algemeen 15 uur geleden
Donkey Tandem & Friends
Avond met verhalen door 'Donkey Tandem & freonen' Algemeen 15 uur geleden
Beeld van de première in de Harmonie te Leeuwarden
(video) Ook als je chronisch ziek bent kun je dansen Algemeen 17 uur geleden
Deze bijzondere steen met fossielen is in aanwezigheid van de vinders op dinsdag 9 april onthuld en heeft nu een prominente plek gekregen in het IJstijdenmuseum te Buitenpost.