Afbeelding

Camperreis Drachten – Singapore ten bate van kinderen in Jakarta

Specials

SURHUISTERVEEN - Twee bestuursleden van de Stichting Pikulan uit Surhuisterveen gaan volgend jaar met hun camper op reis naar Azië. Wytze en Joan van der Land zijn druk bezig om hun langgekoesterde wens voor te bereiden, een camperreis via de oude zijderoute naar Mongolië en China.

Wytze en Joan van der Land behartigen onder meer de uitvoering van een scholingsproject van Pikulan in Tanjung Priok, een straatarme havenbuurt in Jakarta met meer dan een miljoen inwoners. Ervaring met andere projecten op Java heeft geleerd dat scholing de beste manier is om uit de armoede te ontsnappen.


De camperreis wordt volledig door henzelf bekostigd. Ze hebben besloten om hun reis ten goede te laten komen aan het project in Tanjung Priok. Ze zijn daar een paar keer op bezoek geweest en willen graag meer kinderen uit de straatarme gezinnen helpen om naar een goede school te gaan. De armste gezinnen worden door vrijwilligers van scholen, kerken en een moskee uitgezocht. Pikulan betaalt het tekort aan schoolgeld voor de gescreende kinderen.


Hun reis voert hen door Turkije, Iran, de Stanlanden en Rusland naar Mongolië en China om via Vietnam, Cambodja, Thailand en Maleisië in Singapore te eindigen.
Onderweg willen ze ook in die landen scholen bezoeken om te zien hoe men daar omgaat met kinderen van arme families. Alle overblijvende ruimte in de camper wordt gevuld met presentjes voor de schoolkinderen die ze onderweg ontmoeten.


Regelmatig zullen zij iedereen op de hoogte houden van hun belevenissen via hun website, www.camperreisdrachtensingapore.nl of www.camperreiszijderoute.nl
De bedoeling is dat de totale reis 210 dagen duurt en dat ze dan 36000 kilometer hebben afgelegd. Wytze en Joan starten op 11 maart 2017 om 11.00 uur vanuit restaurant De Herberg van Smallingerland in Rottevalle.


Ze vragen sponsors om een (klein) bedrag per kilometer te geven. Een bedrag van 0,1 of 0,5 cent per kilometer is bij een maximum van 36.000 kilometer toch weer 36 of 180 euro.


Het streven is om 36000 euro bij elkaar te rijden. Dat bedrag is goed om vijf jaar lang 100 kinderen uit de armste gezinnen te helpen met het betalen van het schoolgeld dat rechtstreeks aan de school wordt overgemaakt.


De Indonesische overheid doet ook zijn deel en verstrekt kleding, schoenen en leermiddelen aan de kinderen. Pikulan heeft een speciale bankrekening geopend waarvan de stand maandelijks wordt opgemaakt en die onafhankelijk wordt gecontroleerd door notaris Anna de Vries uit Ureterp.


Wilt u meehelpen? Stort dan een bedrag per kilometer op rekening NL39RABO0313887667 van Pikulan Tanjung Priok.

 

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 4 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 5 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 6 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 8 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 9 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 10 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen gisteren
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30