Afbeelding

Jij in een tijdschift of film? Naar Company de Creativo!

Specials

JOURE - "Model zijn, dat lijkt me toch zo leuk! Jammer dat ik niet de juiste maten heb." Mis! Bij Company de Creativo kan iederéén model worden, als je maar een prettige uitstraling hebt.

Meld je dus vooral aan bij initiatiefneemster Allissa Homan uit Joure, zelf al sinds jaar en dag model. "Vrouw, man, lang, kort, slank of stevig, jong of oud: iedereen kan in aanmerking komen om te worden gecast", zegt ze. Voor je het weet onderga je fotoshoots, loop je op de catwalk of speel je in een reclame of film.

Met haar castingbureau en impresariaat Company de Creativo wil Allissa Homan laten zien dat het echt niet alleen de lange, slanke, jonge modellen zijn die succes boeken. "Het beeld is sowieso wat aan het verschuiven", zegt ze. "Mensen zien tegenwoordig liever 'de gezonde meid' dan die graatmagere modellen."

Visagisten en modelabels
Bovendien is het maar net wat iemand zoekt. Visagisten, fotografen, modelabels en andere opdrachtgevers melden zich bij Allissa Homan om hun geschikte model of acteur te vinden. Op de website www.companydecreativo.com staan de foto's van alle ingeschreven modellen en acteurs, hun leeftijd, maten en waarvoor ze beschikbaar zijn.

Zo heeft Geertje wel zin in fotoshoots, figuratie, speelfilms en commercials, fashionshows, castings en liefdadigheids-/non-profitopdrachten. Jeroen lijkt dit ook allemaal erg leuk, maar is daarnaast ook in voor kappersshows. Plussize-model Sandy is slechts 1.69 meter maar kijkt zelfverzekerd de lens in op haar profielfoto, waarvoor ze een vijver vol eendenkroos trotseerde. Het resultaat is zowel artistiek als verleidelijk. "Voor de catwalkshows moet je wel minstens 1.75 meter zijn, en jong en slank, maar dat is maar een heel klein onderdeel van het geheel", zegt Allissa. "Onze plussize-modellen laten zien dat ook de mensen die wat steviger in hun vel zitten, prachtige modellen kunnen zijn."

Company de Creativo is niet alleen een castingbureau maar ook een impresariaat. Dat betekent dat het bureau optredens regelt. "Onze modellen krijgen daarom ook les in de benodigde capaciteiten", zegt Allissa. "Dansen, zingen, iets presenteren: we zorgen ervoor dat onze modellen zodanig veelzijdig zijn dat ze op allerlei gebieden inzetbaar zijn."

Fries talent
Allissa Homan mikt met haar castingbureau vooral op modellen uit Noord-Nederland. "In het Noorden is veel talent", vindt ze. "Misschien vanwege de wat nuchtere houding die mensen hier vaak hebben. En tegelijkertijd tonen ze ook juist veel emotie en inlevingsvermogen."

Dat Friese talent benadrukt Allissa nog eens extra door het organiseren van 'Fryslân's Next Topmodels', dat vooral via Facebook wordt gepromoot. "De modeshow van 30 oktober werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door ondernemerstalent uit Leeuwarden in de vorm van Liz Boetiek en T&G Juweliers", zegt Allissa. "Het organiseren van Fryslân's Next Topmodels doe ik vanuit passie, als een stimulans om te kiezen voor modellenwerk."

Inschrijven
Friezen en Friezinnen zijn hartelijk welkom om zich in te schrijven, zowel voor deze jaarlijkse wedstrijd als bij Company de Creativo. Modellen en opdrachtgevers kunnen zich aanmelden. Die aanmelding is overigens gratis. "Modellen krijgen bij boeking twintig procent van de opbrengsten. Geregeld krijgen modellen daarnaast allerlei extraatjes, zoals goodiebags, kleding of make-up. Maar vooral is het natuurlijk hartstikke leuk om te doen!"

Inschrijving is gratis. Meld je aan via www.companydecreativo.com

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 19 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 19 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 20 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 21 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 21 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 22 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 22 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 23 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen gisteren
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 28 mrt, 10:00