Restaurant Nazareth in Drachten: een nieuwe keuken in de regio
Zakelijk ZakelijkNaam: Hany Karam & Sami Basta
Werkzaam bij: Restaurant Nazareth tapas & grill
Functie binnen het bedrijf: Eigenaar
Achtergrond: Hany is afkomstig uit (Nazareth) Israël en Sami is opgegroeid in Egypte.
Dertig jaar geleden waren wij tien jaar partner in verschillende horecagelegenheden in onder andere Harlingen, Winschoten en Norg. Er kwam een einde aan deze mooie samenwerking toen Hany voor elf jaar naar Israël verhuisde. Bij terugkomst ontstond direct het idee deze samenwerking ooit weer nieuw leven in te blazen. Dat resulteerde in Restaurant Nazareth in hartje Drachten.
Wat zijn jullie belangrijkste activiteiten binnen het bedrijf?
Het is een nieuwe keuken in de regio. Wij bieden een variatie aan gezonde en unieke gerechten uit de best geselecteerde keukens van het Midden-Oosten. (Libanon, Israël, Syrië). Wij hebben veel tijd genomen om ervoor te zorgen dat onze kaart gezond, verrassend en lekker is!
Waar zijn jullie trots op?
Wij denken iets te bieden wat je in ieder geval in Friesland op deze manier niet kan vinden. Originele en authentieke gerechten uit verschillende landen in het Midden- Oosten. Door de verschillende keukens te combineren is er een prachtig concept ontstaan. Wij genieten wanneer wij zien hoe onze gasten smullen van een keuken die voor hen vaak onbekend is.
Wat is momenteel jullie grootste uitdaging?
Wij begrijpen dat de eerste gedachte voor een avondje uit naar de bekendere keukens en restaurants gaan en wij proberen op verschillende manieren de mensen over ons te laten horen zodat wij ook in gedachte komen bij het kiezen. Dit is een uitdaging maar wij hebben hier ook veel plezier van. Wanneer mensen nog wel eens sceptisch bij ons binnenkomen en wij hen hierna positief verrassen met hun eerste gerecht is hierna de avond voor ons beide een feestje. En daar gaat om bij ons.
Als alles mogelijk was, wat zou dan jullie grootste droom zijn? Wilt u daar iets over vertellen?
Een nieuwe uitgaansgelegenheid bieden voor Drachten en de omgeving waar mensen eten, drinken en genieten op een unieke manier.
Wat staat er nog in de weg om die droom te laten uitkomen? Heeft u ook een idee voor een oplossing?
Er staat hiervoor ons niets in de weg. Wij zijn nu in de startfase en werken met veel plezier aan het uit zien komen van deze droom. Samen met ons team zijn wij dagelijks aan het brainstormen over de plannen en zien de droom langzaam maar zeker vorm krijgen.
Wij krijgen ondertussen zoveel mooie berichten en reacties van onze gasten dat een groot stuk van onze droom al is uitgekomen!