Hattrick Wykels Hallum velt VV Rijperkerk: 1-3

Sport Sport

RYPTSJERK – Wykels Hallum heeft zich gemeld bij de top van de derde klasse B. Dat ging ten koste van VV Rijperkerk, dat zaterdag niet zoveel minder was dan de ploeg uit Hallum, maar moest zwichten voor een onvervalste hattrick van Pieter Dijkstra. Voor rust was de wedstrijd in een druilerige regen al beslist: 1-3.

Door Jelle Jeensma

Elftalleider Arjen de Vries van Wykels Hallum, die hoofdtrainer Wibo de Brouwer deze wedstrijd verving, zag de aanvoerder van Wykels Hallum een opvallende eerste helft spelen. “Pieter is één van onze betere spelers, Hij is sterk aan de bal en heeft techniek. Op een glad veld zoals dit kan hij gemakkelijk zijn tegenstanders ontwijken. Maar zijn rendement is niet altijd even groot”, vertelt Arjen de Vries.

Wedstrijd voor rust beslist door Pieter Dijkstra

Dat rendement was in dit duel zeker wel aanwezig. Na ruim tien minuten was het al raak, toen Dijkstra zich losmaakte van zijn tegenstanders en vrij voor keeper Redmer Jorna van VV Rijperkerk opdook. Op zijn droge schuiver moest de doelman het antwoord schuldig blijven. Later in de eerste helft rondde hij een vlotte aanval van Wykels Hallum fraai af nadat Gwen Dijkstra de bal klaar had gelegd en de bal hoog in het doel dwarrelde. Ook de derde treffer was geen toeval. De verdediging van Rijperkerk kreeg geen greep op Dijkstra, die naar binnen trok, een paar verdedigers passeerde en 1-3 binnenschoot.

Hiermee is het verhaal van de wedstrijd geenszins compleet. Het hard werkende Rijperkerk werd allerminst weggespeeld, maar Wykels Hallum was effectiever. Rijperkerk pakte in de beginfase van de wedstrijd het initiatief en had de beste kansen. Diederik Andringa, één van de betere spelers met veel drive naar voren, nam het doel onder vuur. Dat leverde geen voorsprong op en ook in de rebound had Paul Veenstra geen succes.

Rijperkerk kreeg meer kansen. Na een inzet van Mark Hendriks werd de bal van de doellijn gehaald. Hendriks stond even later aan de basis van de gelijkmaker na een snelle combinatie door het centrum. Johannes Meijer bracht de hoop bij Rijperkerk terug door de 1-1 voor zijn rekening te nemen. Meijer liet nog een paar goede acties zijn, maar kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken. Na de gelijkmaker sloeg Wykels Hallum twee keer toe.

Na de 1-3 achterstand moest Rijperkerk na rust stevig aan de bak, maar veel kansen leverde het niet op, omdat de creativiteit ontbrak. Wykels Hallum kreeg eigenlijk de beste kans. De lob van Pieter Dijkstra leverde geen doelpunt op. De aanvoerder van Wykels Hallum was in de tweede helft minder prominent in beeld en liet zich regelmatig een linie terugzakken. Veel mogelijkheden kreeg Rijperkerk niet, hoewel een inzet van Mark Hendriks de aansluitingstreffer had kunnen opleveren. Wykels Hallum had de voorsprong nog kunnen uitbreiden, maar benutte de ruimte niet. Redmer Jorna pareerde een schot van Stefan Homsma en ook een inzet van Gwen Dijkstra leverde geen doelpunt op.

Promotie geen hoofddoel Wykels Hallum

Wykels Hallum staat er na een stroeve competitiestart goed voor. Arjen de Vries: “We winnen niet vaak in Rijperkerk. Wykels Hallum hoeft niet te promoveren, maar als we de kans krijgen zullen we die aangrijpen. Onze selectie is dit seizoen breder geworden en ook zijn de spelers weer blessurevrij. Dat is ook de verdienste van trainer Wibo de Brouwer, die bij trainingen het accent legt op techniek en tactiek. Ook onze controlerende speler Jurjen Bosch is weer fit.”

Wykels Hallum speelt zaterdag thuis tegen koploper VV Minnertsga. VV Rijperkerk moet de punten gaan pakken van SC Berlikum in een uitwedstrijd. Rijperkerk is afgezakt naar de tiende plaats met negen punten, drie meer dan VV Kollum dat hekkensluiter is.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 7 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 8 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 9 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 10 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 10 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 12 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 12 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 13 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 15 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 15 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 16 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00