V&V'68 blijft in hoek zitten waar de klappen vallen

Sport Sport

GARYP – De voetballers van V&V’68 slikten zaterdag de zesde nederlaag van het seizoen en staan op de laatste plaats in de vierde klasse B, met slechts één schamel puntje. Op basis van de tweede helft hadden de Garipers meer verdiend, maar tegenstander FC Birdaard had na de eerste helft eigenlijk de buit al binnen en deed weinig meer dan de 0-2 voorsprong consolideren.

Door Jelle Jeensma

Slechts zes competitiedoelpunten heeft V&V’68 gescoord en dat gebrek aan scorend vermogen is dan ook het grootste manco van de ploeg. In de tweede helft, toen FC Birdaard op eigen veld terug werd gedrongen, had V&V’68 veel kansen, maar die werden niet benut. De Garipers speelden een zwakke eerste helft. Ze werden weggespeeld door FC Birdaard, dat degradeerde uit de derde klasse, maar het op een niveau lager behoorlijk goed doet. De balcontrole bij V&V’68 was matig waardoor de combinaties zelden lukten en FC Birdaard bijna alle duels won.

De Garipers speelden aanvallend weinig klaar en lieten verdedigend steken vallen tegen FC Birdaard dat in een hoger tempo speelde en kansen creëerde. Douwe Boonstra stichtte het eerste gevaar namens de bezoekers en al na tien minuten was het raak. Dash Turner, de gevaarlijkste en meest creatieve aanvaller bij FC Birdaard, dolde zijn tegenstanders en produceerde een doelpoging, die het midden hield tussen een schot en een voorzet. De hoge bal was onbereikbaar voor keeper Feije Nijhuis en dwarrelde in het doel: 0-1.

Birdaard bleef met combinaties gevaar stichten en na een half uur was het pleit al beslecht. Keeper Feije Nijhuis schoot de bal tegen een tegenstander aan en daarna was Dash Turner in de rebound attent: 0-2. V&V’68 kwam sporadisch in de omgeving van het doel van keeper Sake Tolsma van FC Birdaard. Een afstandsschot van Cornelis Wartena en een doelpoging van Calvin Rooda waren zo’n beetje de belangrijkste wapenfeiten.

De krachtsverhoudingen werden in de tweede helft op zijn kop bezet, want V&V’68 gooide alle remmen los om tenminste nog een puntje aan dit duel over te houden.

Offensief V&V'68

Het meeste balbezit was voor de Garipers dat op de helft van de tegenstander speelde. FC Birdaard beperkte zich tot verdedigen op eigen helft en mikte op een counter. Het zat de ploeg van trainer Harry Beintema van V&V’68 bepaald niet mee, want zijn ploeg miste legio kansen. Een schot op paal was het meest memorabele moment.

Cornelis Wartena bleef het proberen: hij zocht de goede hoek met een vrije trap, maar keeper Sake Tolsma stopte de bal spectaculair. Daarna zette Harmen van der Bij Calvin Rooda voor de keeper, maar ook zijn inzet trof geen doel. In de slotminuten kreeg Rooda weer een kans, toen keeper Tolsma de bal losliet, maar hij schoot in het zijnet. FC Birdaard kreeg in de tweede helft eigenlijk maar één goede kans. Dash Turner schoot voorlangs.

Dash Turner: 'Belangrijk zijn voor het team"

Daar maalde de matchwinner niet om, want hij had de wedstrijd al eerder beslist. Turner is dit seizoen bij FC Birdaard teruggekeerd, nadat hij bij verschillende clubs speelde. Als jeugdspeler heeft Turner een verleden bij FC Birdaard, daarna verkaste hij naar VV Leeuwarden, het huidige Leovardia. Vervolgens speelde hij voor de Drachtster clubs ONB en VV Drachten. De afgelopen twee seizoenen was hij actief op een hoger niveau, bij Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. “Daar had ik geen basisplaats meer. Ik wil spelen en belangrijk zijn voor het team, dat is goed voor mijn zelfvertrouwen. In Leeuwarden stond ik in het tweede team. Ik kon naar verschillende clubs, maar ben teruggegaan naar FC Birdaard, waar ik ook in mijn jeugdperiode heb gespeeld.”

Met twee treffers en goede acties was Turner inderdaad doorslag-gevend voor zijn team. “Maar in de tweede helft kregen we het moeilijker, omdat V&V de beuk erin gooide en vechtvoetbal ging spelen. Ik denk dat we bij de eerste vijf kunnen eindigen, Leovardia springt er bovenuit in deze klasse.”

Zaterdag speelt V&V’68 een uitduel tegen VV Eastermar. Dat verloor zaterdag met 3-1 van SC Twijzel en staat op de voorlaatste plaats met vier punten meer dan V&V’68. FC Birdaard staat nu vijfde en moet zaterdag naar VV Ternaard.

lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 17 uur geleden
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 18 uur geleden
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 18 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 19 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 20 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 21 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 23 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen gisteren
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 24 apr, 08:30
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00