Afbeelding

LDODK 2 wint het PKKT Tytsjerksteradieltoernooi

Sport Sport

BURGUM - Het vijfendertigste PKKT korfbaltoernooi Tytsjerkseradiel begon zaterdag met de strijd tussen de reserveteams om de kleine beker.

In de voorrondes had de Wâlden 2 geen enkele moeite met Quick ’21 2 en won met 8-16. In de tweede wedstrijd was het duel tussen V en V 2 en DOW-Wêz-Handich 2. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 13-13, waarop een serie van acht strafworpen volgde om een winnaar te krijgen. V en V 2 trok hierbij aan het langste eind. In de finale van de reserveteams bleek V en V 2 geen moeite te hebben met de Wâlden 2 en won met 10-19. Daarmee gingen zij naar huis met de beker.

Quick'21 wint van V en V in verliezersronde

Traditioneel probeert de organisatie een korfbalpromotiewedstrijd te organiseren voor teams op het hoogste niveau. Helaas werd ze op het laatste moment geconfronteerd met een afzegging van DVO. Gelukkig waren de spelers van het vlaggenschip van het Friese korfbal LDODK/Rinsma Fashion uit Gorredijk bereid met het tweede team uit te komen in de poule waar gestreden werd om de felbegeerde Bertus Hoogland-bokaal en fungeerde De Wâlden 1 als tegenstander van het eerste.

Bij de strijd tussen de hoofdmachten waren het in de eerste wedstrijd DOW/Wêz-Handich 1 en V en V 1 die tegen elkaar aantraden. De ploeg uit Garyp had moeite om aansluiting te houden met de ploeg uit Eastermar. De overwinning kwam voor Eastermar geen moment echt in gevaar en ze wonnen met 19-14. In de tweede ronde Quick’21 1 tegen LDODK/Rinsma Fashion 2. Quick ’21 kon na twintig minuten het hogere speltempo van LDODK 2 niet meer bijbenen. De wedstrijd eindigde in 8-28 in het voordeel van de Gorredijksters.

De verliezersronde tussen V en V en Quick ’21 werd een spannende wedstrijd die gelijk opging. In de eindfase was het toch Quick ‘21 dat aan het langste eind trok en wist te winnen met 12-13.

De finale ging dus tussen DOW/Wêz-Handich en LDODK/Rinsma Fashion. LDODK geldt natuurlijk als favoriet, een team dat drie keer in de week traint en oogt als een geoliede machine. DOW/Wêz-Handich wist goed te verdedigen en bleef ook scoren, LDODK/Rinsma Fashion 2 kreeg de trofee niet cadeau. In het slot van de wedstrijd trok LDODK 2 een gat en besliste met 10-16 de wedstrijd. LDODK/Rinsma Fashion 2 won het Tytsjerksteradieltoernooi en kreeg de Bertus Hoogland-bokaal uit handen van mede-organisator Henk de Haan uitgereikt.

Promotiedag voor start korfbalzaalseizoen

Het PKKT-selectie A-juniorenteam, samengesteld uit jeugd uit de deelnemende verenigingen, trad aan tegen De Pein A1. Het team uit Opeinde liet zien dat zij beter op elkaar in was gespeeld dan het PKKT regioteam: de eindstand was 10-19.

Voor de inmiddels volgestroomde tribunes van sporthal De Westermar mocht de jeugd van DOW en de Wâlden de beide teams van LDODK/Rinsma Fashion en de Wâlden naar het veld begeleiden. LDODK/Rinsma Fashion miste deze wedstrijd voorman Erwin Zwart, hij kwam uit voor Oranje op het Europees kampioenschap. De wedstrijd werd geleid door Ritske Kleinhuis en zijn assistent Johan Abma. In een wedstrijd, die niet het spektakel gaf waar vooraf op gehoopt was, won LDODK riant met 37-18. Het was een mooie promotiedag voor het korfbal in deze regio voor de start van het nieuwe korfbalzaalseizoen.

Actueel

Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 25 minuten geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 1 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 2 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 2 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 3 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 4 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 19 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 20 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 21 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 22 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 23 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen gisteren
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen gisteren
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 18 apr, 10:00
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 18 apr, 09:23
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 08:30