Afbeelding

WTOC laat steek vallen, maar blijft koploper

Sport Sport

ROTTEVALLE - WTOC leek zaterdag aan het langste eind te trekken tegen VV Rottevalle, maar zag door een prachtig doelpunt van Taeke Visser de winst toch nog verdampen: 2-2. Veel bloed vloeide daar niet uit voor de ploeg uit Westergeest, Triemen en Oudwoude. Omdat ’t Fean’58 onderuit ging tegen VV Zwaagwesteinde is WTOC de toch wat verrassende koploper in de derde klasse.

Door Jelle Jeensma

Rottevalle maakt tot nu toe een moeizaam seizoen door. De ploeg van hoofdtrainer Jan Pasveer staat voorlaatste in deze competitie, waarin de krachtsverschillen tussen de ploegen klein zijn. Een blik in de glazen bol kan misschien helpen om de toekomstige kampioen te voorspellen, op basis van de krachtsverhoudingen is het benoemen van de grootste titelkandidaat moeilijk.

Ook WTOC zou een kanshebber kunnen zijn. Het is een uitgebalanceerd elftal, dat volwassener voetbalt dan twee seizoenen geleden, toen degradatie naar de vierde klasse niet kon worden voorkomen. De kwikzilverachtige Sybren Bosma was één van de smaakmakers bij WTOC. Met zijn snelheid en onnavolgbare passeerbewegingen stichtte hij steeds gevaar tussen de linies. Routinier Berend Jan Prins – de middenvelder was naar achteren gehaald - stuurde als centrale verdediger zijn medespelers aan. Met zijn vrije trap leidde hij in de eerste helft de gelijkmaker van WTOC in.

Kantelpunt in wedstrijd

Het kantelpunt in de wedstrijd ontstond toen Jan Pasveer centrumspits Taeke Visser inbracht. De grote en fysiek sterke aanvalsleider hield zijn tegenstanders constant bezig. Hij scoorde de gelijkmaker in de tweede helft en stelde daarmee alsnog een punt voor Rottevalle veilig. Visser controleerde de bal tussen een paar verdedigers van WTOC en joeg de bal vervolgens steenhard in de kruising. Keeper Fokke Zijlstra van WTOC had geen schijn van kans tegen de inzet. De tactische meesterzet van Jan Pasveer had gewerkt. “Visser is vijf weken geblesseerd geweest, maar belangrijk voor de ploeg. Hij kan scoren, maar ook een bal vasthouden, waardoor andere spelers gemakkelijker kunnen aansluiten bij een aanval. Hij is een speler die ontzag inboezemt, je zag de onzekerheid in de verdediging van WTOC toenemen”, aldus Pasveer.

De wedstrijd in Rottevalle was niet onaardig. Beide ploegen speelden voor de winst. WTOC kreeg vooral in de eerste helft de beste kansen, maar Rottevalle kwam in de tweede helft knap terug. De eerste grote kans in de wedstrijd was voor WTOC. Nyckele Smeding schoot de bal naast.

WTOC was verdedigend even niet bij de les toen Rottevalle de lange bal hanteerde. Fokko van der Veer liep zijn tegenstanders eruit en passeerde keeper Fokke Zijlstra: 1-0. Voor rust zette WTOC dit recht. De paal stond eerst nog een treffer in de weg na een vrije trap van Berend Jan Prins, maar in tweede instantie was centrumspits Jaap de Bruin alert: 1-1. Na rust creëerde Rottevalle wat meer kansen. Linkerspits Jorrit Schra kwam een paar keer gevaarlijk door. Na één van zijn voorzetten kreeg Liekele Kamminga een flinke kans, maar een doelpunt leverde dit niet op. WTOC kwam weer op een 1-2 voorsprong na een vrije trap van Nyckele Smeding. De kopbal van Erik Jan Dijkstra was te machtig voor keeper Robert de Jong van Rottevalle. Die treffer was niet voldoende voor de winst, omdat de fantastische bevlieging van Taeke Visser Rottevalle alsnog het verdiende punt opleverde.

"Rottevalle heeft het moeilijk tegen fysiek sterke tegenstanders"

Jan Pasveer gaf zijn ploeg een compliment. “Helemaal tevreden ben ik niet, maar we hebben keihard gevochten en dat is de verdienste van de ploeg. Technisch en tactisch doen we voor weinig ploegen onder in deze klasse, maar tegen fysiek sterke tegenstanders hebben we het moeilijk met onze jonge spelers. De spelers zijn leergierig en knokken voor een beter resultaat. Zo moeten we uit de dip komen.”

VV Zwaagwesteinde is de eerstvolgende tegenstander van Rottevalle. Die tegenstander is van hetzelfde kaliber als WTOC, denkt Jan Pasveer, die al 27 jaar als hoofdtrainer bij verschillende clubs heeft gewerkt. WTOC krijgt middenmoter VV Anjum, met topscorer Stephan Overkempe (acht competitietreffers), op bezoek.

Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 2 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 18 uur geleden
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 19 uur geleden
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 20 uur geleden
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 21 uur geleden
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 21 uur geleden
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 23 uur geleden
Pannenkoekendag in Rottevalle
Pannenkoekendag in Rottevalle Algemeen gisteren
De subsidie biedt kansen voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw.
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Algemeen gisteren
Foto links: Friso Wielenga
Foto rechts: Monique vd Ven en Elles Pieterse
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Algemeen gisteren
De lopers van de Wetter- en Willerun in Burgum gaan van start voor de editie van 9 oktober 2022
Derde editie van de Wetter- en Wille run Algemeen 17 apr, 09:00