Afbeelding

't Fean'58 onder de maat tegen Zwaagwesteinde

Sport Sport

SURHUISTERVEEN – Het was zaterdag weer zo’n dag als vermeld in het voorwoord van het programmaboekje: ‘strieminne' fases worden afgewisseld met heel goede fases. Tegen het stabiele VV Zwaagwesteinde was dit bij lange na niet genoeg voor de trotse koploper. De winst ging met 0-3 dik verdiend mee naar De Westereen.

Door: Henk Postma

Zonder de man in vorm Gerard Dotinga, maar weer met routinier Joost Nieuwenhuis op de bank, startten de blauwhemden furieus tegen ‘de readsjes’. Kansen leverde het niet op, omdat de defensie van de gasten stond als een huis. Na ruim tien minuten spelen kropen de mannen van oefenmeester Klaas Zandberg uit hun schulp en dat bracht direct gevaar. Spits René Vellinga deed een inzet op de lat belanden en daarmee mocht de thuisclub niet klagen.

Zwaagwesteinde effectief met counter

Het overwicht voor de thuisclub bleef, maar na ruim twintig minuten spelen counterden de gasten weer eens gevaarlijk. Ditmaal met succes. De van VV Buitenpost teruggekeerde Sven Rozendal schoot vanuit een moeilijke hoek schitterend raak (0-1). Even later had het alweer gelijk kunnen staan, ware het niet dat een inzet van Erwin Tabak na prima voorbereidend werk van Raoul Dijkstra tot twee keer toe werd gepareerd door de sterke defensie van Zwaagwesteinde. “Het staat geweldig goed bij ons”, analyseerde een oud-speler van ‘de readsjes’ net voor het rustsignaal van de man in het zwart. “Dat was in de voorgaande zes wedstrijden wel anders.” Nauwelijks later, op een altijd vervelend moment zo vlak voor de pauze, werkte Wietze Vrij een harde voorzet heel ongelukkig achter de kansloze doelman Theo van der Meer.

Ronaldo Jansen beslist wedstrijd

De tweede helft begon als de eerste. ’t Fean begon met verve en probeerde met alle macht om de aansluitingstreffer te forceren. Het offensief leidde nauwelijks tot mogelijkheden, laat staan kansen. Steeds vaker werd de lange bal gehanteerd en daar wist de defensie van de gasten wel raad mee. In de slotfase besliste invaller Ronaldo Jansen de wedstrijd door Van der Meer te verrassen in de korte hoek (0-3).

Joost Nieuwenhuis, halverwege de tweede helft ingevallen, was duidelijk teleurgesteld. “Dan begin je zo sterk en ineens is de controle weg. Wij vervallen dan veel te snel in het geven van lange ballen. Dat ligt ons niet, wij moeten het van het voetballen hebben en dat kunnen wij ook. Dat hebben wij vorige week wel laten zien.”

Trainer Klaas Zandberg kwam dit seizoen over van RWF uit Frieschepalen. Na maar liefst zeven jaar werd het voor de fel meelevende Zandberg tijd voor een nieuwe uitdaging. En dat zou wel eens een heel mooi avontuur kunnen worden met het talentvolle Zwaagwesteinde.
“Fantastisch”, sprak de oefenmeester. “Het hielp ook dat wij na het offensief van de Feansters op voorsprong kwamen. En in een fase dat zij moesten komen, ook nog eens vlak voor de rust de voorsprong verdubbelden. Dan kan het haast niet meer misgaan, dat voel je. Dit had ik nog niet gezien van mijn ploeg en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Afbeelding
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 18 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 18 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 19 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 19 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 20 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 20 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 21 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 22 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 23 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen gisteren
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 28 mrt, 09:36