Afbeelding

Arton Musliu: vaker beslissend zijn en meer scoren

Specials

HARKEMA – De competitie is voor Harkemase Boys alweer begonnen. Het kampioenschap in de hoofdklasse werd in het vorige seizoen op de valreep binnengehaald en nu is Harkemase Boys een nieuw avontuur begonnen in de derde divisie. Aanvaller Arton Musliu ziet deze uitdaging met vertrouwen tegemoet. “We moeten bij de eerste acht ploegen kunnen eindigen en hoeven niet te vechten voor lijfsbehoud.

De productieve Arton Musliu heeft een goed jaar achter de rug en is nu aan zijn vierde seizoen begonnen bij Harkemase Boys. “Het laatste seizoen was een hoogtepunt voor de club en ook voor mijzelf, want ik heb elf keer gescoord”, zegt de in Leeuwarden wonende Musliu.

"Harkemase Boys was de terechte kampioen"

De titel stond aan het slot van de competitie nog even op de tocht. Een verklaring voor de terugval is moeilijk te vinden, zegt Musliu. “VV Staphorst bleef maar winnen en wij lieten steken vallen. Het was jammer dat we de titelrace thuis niet konden beslissen tegen ACV. Harkemase Boys was de terechte kampioen, we hebben de hele competitie bovenaan gestaan. Dat het moeizaam ging lag ook aan de spanning, er zat veel druk op de ploeg. Spelers en trainer verwachtten dat we de titel zouden pakken, maar het zat tegen.”
Musliu speelde voordat hij de overstap maakte naar Harkemase Boys voor zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel. “Ik heb een mooie tijd gehad bij Alcides, maar Harkemase Boys is een grote club in Friesland en was voor mij een uitdaging."

Voor zijn Alcidestijd speelde hij in het beloftenteam van SC Cambuur. “Daar ben ik niet doorgebroken, daarna ben ik naar VV Bergum gegaan en later naar Alcides.” Hij heeft een carrière in het profvoetbal nog niet helemaal opgegeven, maar weet dat hij zich dan uitdrukkelijk in de picture moet spelen. “Oebele Schokker en Martijn Barto zijn ook op latere leeftijd betaald voetbal gaan spelen. Ik focus mij er niet op, maar leef er wel voor. Misschien komt mijn kans nog, ik ben pas zesentwintig. Bij Harkemase Boys heb ik het naar mijn zin vooral nu we op een hoger niveau spelen.” Musliu speelt dit seizoen in de derde divisie onder andere de derby tegen ONS Boso Sneek. Hij begon als middenvelder bij Harkemase Boys, maar is nu aanvaller. Met zijn acties en snelheid straalt hij dreiging uit. Hij is een scorende speler, maar de technische buitenspeler kan ook een assist geven. De wisselwerking met Oebele Schokker, die achter de spitsen speelt, loopt prima zegt Musliu. Ook is er een goede interactie met de spitsen Robert Stelpstra en Heine Uuldriks. “Heine is geblesseerd geweest, maar we hebben een brede selectie die het op kan vangen. Robert Stelpstra heeft het uitstekend gedaan”, zegt Musliu.

“Brede selectie is goed, we spelen dit seizoen vierendertig wedstrijden"

Door de brede selectie is de concurrentie tussen de spelers groter geworden. Musliu weet dat alle spelers moeten knokken voor hun basisplaats. “Een nieuwe trainer betekent nieuwe kansen, het zal blijken hoe de ideale elf van trainer Henk Herder eruit ziet. Ook voorin is er concurrentie. Ik vind een brede selectie alleen maar goed. We spelen dit seizoen vierendertig wedstrijden. Je moet rekening houden met blessures en schorsingen, dan is zo’n grote selectie nodig. Ik wil meer scoren, beslissend zijn voor de ploeg en een hoger niveau halen. Een trainer kan aangeven dat bepaalde dingen in je spel beter kunnen spelen, maar je moet het zelf doen.”

De Braziliaanse aanvaller Neymar is een speler waarin Musliu zichzelf herkent. “Hij heeft acties waar een idee achter zit. Hij scoort niet alleen, maar is ook belangrijk met assists.” Musliu focust zich op het voetbal. “Maar ik ben ook op zoek naar werk, het liefst in de detailhandel. Dat heeft nu mijn belangrijkste prioriteit.”

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 8 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 9 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 9 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 10 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 11 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 12 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 13 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 14 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 14 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 15 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34