Afbeelding

Jelmer Hijlkema: “VV Oerterp wil meedoen om titel”

Specials

URETERP - De voetballers van VV Oerterp kijken terug op een merkwaardig seizoen. Na een tegenvallende competitiestart werd bijna nog promotie afgedwongen, maar in de nacompetitie stokte het succesverhaal. “Dit seizoen wil Oerterp weer meedoen om het kampioenschap. Met deze selectie zullen we niet misstaan in de tweede klasse. Dit is het sterkste team waarin ik tot nu heb gespeeld”, zegt middenvelder Jelmer Hijlkema.

Hijlkema heeft geen verklaring voor het slechte begin van de vorige voetbaljaargang. “We hebben een goede selectie, maar verloren de eerste vier wedstrijden. Het zelfvertrouwen was even verdwenen. Harde woorden zijn er niet gevallen toen het tegenzat. We hebben een vriendenploeg en hielden het vertrouwen in onszelf. Wel hebben we een paar omzettingen gedaan in het team en die zijn goed uitgepakt. Zelf verhuisde ik naar het middenveld en mijn broer Jorrit nam mijn positie als laatste man over. Op het middenveld rouleer ik veel met Kees-Jan Dijk. Ook de aanvallers gingen beter voetballen. Het elftal stond beter.”

Na vier verloren duels kwam Oerterp in de ‘flow’ en werden bijna alle wedstrijden gewonnen. Het kampioenschap was niet meer binnen handbereik, maar in de nacompetitie leken de Oerterpers tegen SV Olyphia uit Noordwolde kansrijk. “Die wedstrijden zijn we wat al te gemakkelijk ingegaan. Olyphia is een tweedeklasser, waarvan we thuis verloren met 2-4. Dat konden we niet meer goedmaken.”

Vader Gerk speelt nog steeds in veteranenteam

De achtentwintigjarige Jelmer Hijlkema speelde al bijna driehonderd wedstrijden voor VV Oerterp. “Bij de club houden ze allemaal keurig bij welke spelers tweehonderdvijftig wedstrijden op hun naam hebben. Die krijgen een herinnering.” Zijn oudere broer Jorrit heeft inmiddels meer dan driehonderd wedstrijden gespeeld. Jelmer komt uit een echt voetbalgezin. Vader Gerk (62) was jarenlang een vaste waarde in het eerste team van Oerterp. Hij voetbalt nog steeds, nu in het veteranenteam. Broer Jorrit (31) is zijn teamgenoot en zus Bernou (21) speelt tegenwoordig voor de zaaldames van Drachtster Boys. Jelmer: "In ons gezin is het voetballen er met de paplepel ingegoten. Toen ik vijftien jaar was debuteerde ik in het eerste team, ik was toen nog B-junior."

Te laat op training?: trakteren

Johan van Slooten is ook dit seizoen de oefenmeester van VV Oerterp. Hijlkema: “Dat is de beste trainer die ik tot nu toe heb gehad. Hij is een type dat de teugels kan laten vieren, maar ook de discipline aanhaalt als het nodig is. Tactisch is hij sterk en hij legt in wedstrijdbesprekingen hoe het beter kan. Hij heeft een uitgebreid netwerk bij andere clubs en weet hoe onze tegenstanders spelen. Hij is een trainer die van regels houdt. Als je te laat bent voor een wedstrijd ben je wisselspeler en wie niet op tijd komt voor de training moet trakteren. Dan zitten we met zijn allen oranjekoek of een tompouce te eten in de kleedkamer. Als we trainen dragen we allemaal dezelfde kleding. Zoiets schept ook weer een band tussen de spelers.”

VV Oerterp heeft dit seizoen nieuwe ambities vertelt Hijlkema. “Met deze goede lichting voetballers moeten we meedoen om het kampioenschap, de ploeg is toegegroeid naar een hoger niveau. Niemand is zeker van zijn plek in deze selectie die vrijwel hetzelfde gebleven. Folkert Hoekstra en Freerk Brouwer zijn de nieuwe spelers. Ze zijn afkomstig van ODV zondag uit Wijnjewoude.” Hoekstra is een spits, die een duo kan gaan vormen met de explosieve en veel scorende aanvaller Lars Boonstra. Verder is A-junior Wiard Jansma nieuw bij de selectie. Met deze nieuwelingen gaat VV Ureterp de competitie in. “Udiros gaat meedoen om het kampioenschap en ook VV Jubbega eindigt hoog, waagt Hijlkema zich aan een voorspelling.

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 10 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 12 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30