Afbeelding

Korfballers V en V willen ook op veld promoveren

Specials

GARYP – De korfballers van Vlug en Vaardig uit Garyp hebben weer de weg omhoog gevonden na een sportieve dip. In de zaalcompetitie promoveerden ze naar de tweede klasse. “Het is onze ambitie om op dit niveau goed mee te draaien en op het veld te promoveren naar de tweede klasse”, zegt selectiespeler Jan Jacob van der Zee.

De vijfentwintigjarige Jan Jacob van der Zee koos voor korfbal toen hij op de basisschool zat. ”Het imago van korfbal was in die tijd niet geweldig. Meerdere klasgenootjes van mij noemden het zelfs een ‘weke’ sport. Dat is veranderd, de school in Garyp pakt pestgedrag aan van leerlingen die negatieve opmerkingen maken over korfbal. Het imago van de sport is daardoor verbeterd. Vroeger heeft V en V op een hoger niveau gespeeld en werd zelfs Nederlands kampioen.”

“Grotere explosiviteit door krachttrainingen”

Van der Zee, in het dagelijkse leven Sales Recruiter bij YoungCapital , heeft zich in het korfbal verder ontwikkeld. Hij is inmiddels een routinier in de selectie van V en V. “Ik ben een scorende speler, die het van snelheid, beweeglijkheid en het schot moet hebben. De meest technische speler van de selectie ben ik niet, maar ik ben gedreven en werk keihard op de trainingen. Bij Bewegingscentrum Reset in Burgum volg ik krachtrainingen, om mijn explosiviteit te vergroten. Dat heeft effect gehad, want ik ben sneller gaan spelen. Mijn balans is beter en ik haal mijn topvorm. Ook als ik moe word, blijf ik zuiverder schieten. Omdat ik hard werk, ben ik belangrijk voor het team.”

V en V had het de afgelopen seizoenen moeilijk. Zowel op het veld als in de zaal degradeerde V en V van de eerste naar de derde klasse. In de zaalcompetitie is de ploeg weer op een hoger niveau teruggekeerd. Van der Zee: “We hadden veruit de beste ploeg en wonnen alle thuiswedstrijden. Sporthal De Westermar in Burgum was van ons. Door de trouwe aanhang en de volle tribunes waren de tegenstanders al voor de wedstrijd geïmponeerd. Je zag aan hun ogen dat ze onder de indruk waren van de sfeer.” Op het veld speelt V en V nog steeds in de derde klasse. “Ook daar willen we na de vierde plaats van het vorige seizoen nu promoveren”, zegt Van der Zee. In de zaal wil V en V stabiele prestaties neerzetten, zodat het niveau van de tweede klasse wordt vastgehouden. Dit onder leiding van de nieuwe trainer Ron Berkenbosch, die Peter de Groot opvolgt.

Nieuwe spelers in selectie

Jan Jacob van der Zee is een clubman die zich betrokken voelt bij V en V. Hij is voorzitter van de jeugdcommissie en actief als scheidsrechter. “Meestal fluit ik jeugdwedstrijden.” Met zijn tante Mathilde van der Zee begeleidt en coacht hij het D1 jeugdteam. Met dat jonge korfbaltalent in Garyp zit het blijkbaar wel goed. “Die D1 ploeg is al drie keer kampioen geworden in één jaar, zonder puntenverlies.”

V en V gaat het nieuwe seizoen in met nieuwe gezichten. Er stopten drie heren. Anke Rinsma gaat terug naar KV Mid Fryslân (Grou en Reduzum). Anja Lont en Yfke Weidenaar keren niet terug en Ammarins Schievink gaat haar geluk beproeven bij KV Drachten. Dieke Hoekstra keert terug bij V en V en ook Pieter de Jong, lang uit de roulatie met een blessure, is weer speelklaar. De komst van allrounder Remco Schraa (DIO Oosterwolde) betekent een versterking, Femke Feenstra komt over van Pallas’08 en Gea Plantinga van de junioren.

V en V is dit seizoen een samenwerking aangegaan met buurvereniging Quick’21 uit Oudega. Het gaat om het derde team van V en V. De club uit Garyp had wel dames, maar te weinig heren en bij Quick’21 was het net andersom. Door de spelers van beide clubs samen te voegen is er combinatieteam ontstaan dat ‘onder de vlag’ van V en V speelt.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 16 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 17 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 17 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 18 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 19 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 20 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 21 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 22 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 22 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 23 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34