Afbeelding

Een etmaal van alles beleven voor KWF

Nieuws

V.l.n.r.: Meta Hamersma, Akkelien Banga, Gooitzen Monsma, Ingrid Feenstra, Sjoukje de Vries, en Remco de Poel: ze zijn klaar voor SamenLoop voor Hoop Kollumerland: een wandelmarathon van 24 uur. Foto: Klaas Rozema

Een etmaal van alles beleven voor KWF

KOLLUM – Het kaatsterrein aan de Willem Lodewijkstraat in Kollum is van vrijdag 16.30 uur tot zaterdag dezelfde tijd het terrein voor de SamenLoop voor Hoop Kollumerland. Er is van alles te beleven rondom deze wandel­estafette, met als doel geldinzameling voor KWF Kankerbestrijding.

Teams van 10 tot 15 personen gaan 24 uur lang wandelen tijdens de SamenLoop voor Hoop. Het geld dat het evenement opbrengt, wordt gebruikt om meer wetenschappelijk onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Voorafgaand aan het evenement konden de teams al acties opzetten om geld op te halen. Tijdens deze 24 uur worden rond het terrein allerlei activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. Ook die leveren geld op voor het goede doel.

Voor mensen die kanker hebben overwonnen of nog strijden tegen deze ziekte, is er een speciaal programma. Zij zijn de eregasten van de SamenLoop voor Hoop en worden vrijdag om 16.00 uur ontvangen en in het zonnetje gezet. Hierna opent burgemeester Bearn Bilker van Kollumerland het evenement. Daarna volgen optredens van Piter Wilkens en Griet Wiersma, Vredoza, Teake van der Meer, Popkoor Akkoord, Perfet Fit, de Pingo Sjongers en Just Us.
Vanaf 22.00 uur is er een kaarsenceremonie met medewerking van Carla de Bruine,  gevolgd door muziek van Frjemd Folk en het trekzakduo Andries & Anneke. Ook in de nacht gaat het programma door. Zo is er vlak na middernacht een verhalenverteller en wordt er brood gebakken, om 1 uur treedt er een popkoor op, om 2 uur gaan mensen verkleed lopen en om 3 uur geblinddoekt. In de vroege ochtend, om 6.30 uur, is er een klankschaalconcert. Om 10.00 uur gaat het programma zaterdag verder met activiteiten als bloemschikken, yoga en schilderen, tot 12.00 uur. Er zijn ook een kapster en een schoonheidsspecialiste actief. Tussen 12.00 en 13.00 uur is er een lunch en een fotoshoot, tussen 14.00 en 16.00 uur weer allerlei activiteiten zoals een bezoek aan pedicure, kapper of masseur.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 8 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 9 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 10 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 12 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 13 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 15 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30