Afbeelding

Chiel Breukelman wint ‘Kerspelen’

Sport Sport

Gosse van der Meer uit Surhuizum (links) blijft hier nog in het spoor van de latere winnaar van de Ronde van de Kerspelen, Chiel Breukelman. (Foto: Klaas Rozema)

WIELRENNEN IN DE REGIO

DROGEHAM – De drieëntwintigste editie van de Wadro Ronde van de Kerspelen eindigde zowel bij de heren als de dames in een massasprint.

Winnaar bij de heren werd zaterdag Chiel Breukelman uit Gramsbergen. Bij de dames ging de overwinning naar de uit Feanwâlden afkomstige Danique Braam. De wedstrijden, meetellend voor de landelijke clubcompetitie, werd onder (te) gunstige weersomstandigheden verreden. Hierdoor werd het bij zowel de heren als de dames een saaie wedstrijd met weinig uitvallers.

Bij de elite en beloften heren was schaatser Sven Kramer van NWV Groningen een van de weinige noordelijke renners in het peloton. Dit mede doordat de Friese wielerverenigingen door een gebrek aan elite en beloften niet meer in staat zijn een clubteam aan de start te krijgen. Voor het noordelijke wielrennen is dat jammer. Desondanks stonden er in Drogeham toch nog 147 renners aan de start. Na een paar relatief rustige ronden door de mooie natuur van de Kerspelen ontstond er halverwege de wedstrijd een serieuze kopgroep van zeven renners. De maximale voorsprong van deze kopgroep bedroeg maximaal 60 seconden. Bij het ingaan van de drie laatste plaatselijke ronden was het snel gedaan met de voorsprong. Daarna was het de noordelijke wielervereniging uit Groningen die zijn manschappen aan de kop van het peloton wist te zetten. In de voorlaatste bocht, vlak voor de finish, zaten er maar liefst drie renners van de noordelijke wielervereniging aan de kop van het peloton.

De eindsprint werd dan ook zoals verwacht door Chiel Breukelman gewonnen van teamgenoot Gary Hekman uit Kampen. Derde werd baanrenner Roy Eefting uit Apeldoorn. De beste noordelijk renner werd Bjorn Bakker uit Wijnjewoude. Hij eindigde op een verdienstelijke achttiende plaats. Sven Kramer werd negenenzestigste.
Bij de dames stonden er na honderd kilometer wedstrijd uiteindelijk twee noordelijke wielrensters op het podium. De wedstrijd eindigde zonder noemenswaardige vluchtpogingen in een massasprint.

In deze eindsprint was Danique Braam uit Feanwâlden veruit de sterkste. Tweede in de wedstrijd werd de uit Heerenveen afkomstige Rixt Meijer. Amper een week terug van haar vakantie uit Nieuw-Zeeland was dit een puike prestatie voor de voormalige schaatsster. Derde werd Evy Kuijpers uit Lierop. Daarmee werd ze de nieuwe leidster in het tussenklassement van de landelijke clubcompetitie.

Afbeelding
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 4 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 20 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 20 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 21 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 22 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03