Zeperd SC Kootstertille tegen WVV

Sport Sport

De verdediger van WVV (links) werkt de bal weg voor Tom van der Veen van SC Kootstertille de bal weet te bemachtigen. (Foto: Klaas Rozema)

KOOTSTERTILLE – De spanning leek bij een groot deel van de spelers verlammend te werken want op een enkele uitzondering na haalde zaterdag bijna niemand van SC Kootstertille in het nacompetitieduel tegen WVV uit Winschoten een voldoende.

Het gevolg was een gevoelig pak slaag, getuige de zware 5-1 nederlaag. Promotie lijkt met het uitduel tegen SIOS nog voor de boeg verder weg dan ooit. Er zal een wonder moeten gebeuren willen de promotiekansen voor SC Kootstertille nog keren.

De start was nog alleszins redelijk met in de vierde minuut een mooie kans voor Aize Storm die de aangever van Jouke Waaksma Bzn ineens nam, maar te hoog richtte. De tegenstoot van de gasten oogde minstens zo gevaarlijk, want Douwe Kloostra moest de inzet van Robin Kunstkes op de doellijn koppend onschadelijk maken. Een minuut later lag de bal wel in het Tilster doel, toen Mathijs Mollema uit een hoekschop ongedekt raak mocht koppen: 0-1.

Een behoorlijke domper zo vroeg in de wedstrijd. De gasten tankten met de voorsprong vertrouwen en hadden halverwege de eerste helft ook al een tweede doelpunt te pakken. Opnieuw was het achterin bij SC Kootstertille een gatenkaas toen Frans Veldkamp het vonnis uiteindelijk mocht voltrekken: 0-2.
Gerbrand Waaksma was nog dichtbij de aansluittreffer, maar hij strandde op doelman Jasper Riemersma. WVV had het betere van het spel en had bij rust een ruimere voorsprong moeten nemen, maar Robin Kunstkes en Frans Veldkamp waren te nonchalant in de afwerking.

Gerbrand Waaksma had vlak voor rust nog een beste kans op een treffer, maar doelman Riemersma redde uitstekend. Aan de andere kant reageerde Tille-doelman Albert Jan Merkus ook alert op een inzet van Mathijs Mollema. Kort na de thee wist Merkus eerst nog redding te brengen, maar was vervolgens kansloos op de rebound van Frans Veldkamp die simpel voor 0-3 mocht binnenschuiven en het duel feitelijk ook besliste.

Veldkamp had enkele minuten later voor een leeg doel doelpunt nummer vier op de schoen, maar de paal bracht de Tilsters redding. Halverwege het tweede bedrijf probeerde Douwe van der Bij Jouke Waaksma Bzn bij zijn actie te betrekken, waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan. Het wegwerken verging WVV niet erg soepel, zodat Pieter Hoekstra in de rebound nog een kans kreeg, maar de bal te wild nam.

De druk van SC Kootstertille hield aan en Aize Storm was dichtbij een tegentreffer, maar doelman Jasper Riemersma liet met een fraaie redding zien dat hij uit het juiste keepershout is gesneden. Tien minuten voor het einde vergaloppeerde doelman Albert Jan Merkus zich lelijk op een hoge bal, die eerst nog tegen de paal plofte, maar vervolgens precies voor de voeten van de attent meegelopen Robert van der Akker belandde. Het simpele schuivertje van de WVV-aanvoerder was goed voor 0-4.

De gifbeker was voor de thuisclub nog niet leeg, want een minuut voor afloop leverde een simpel ogende voetbeweging van Mathijs Mollema een vijfde treffer voor de gasten op. Het laatste woord was in dubbel opzicht echter voor de Tilsters. Eerst wist Jouke Waaksma Bzn eindelijk een vlot lopende aanval af te ronden en tekende voor de spreekwoordelijke eer: 1-5. Vervolgens wist SC Kootstertille de strafschoppenserie ook te winnen voor zover deze in het verloop van deze halve competitie nog iets heeft te betekenen.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 5 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 6 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 7 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 8 uur geleden
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 9 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 10 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 11 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen gisteren
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30