Afbeelding

KC Boelenslaan verliest nipt van SDO

Sport Sport

Een doorloopbal van KC Boelenslaan, die niet wordt afgerond. Links aan de bal Jan Boomsma, zijn ploeggenote Joke Kooistra is aangeefster. Op de achtergrond Ysbrand van der Meer. (Foto: Klaas Rozema)

BOELENSLAAN – KC Boelenslaan moest zaterdag haar meerdere erkennen in SDO. In een zeer goed gespeelde wedstrijd kon Boelenslaan de punten niet in eigen huis houden.

Boelenslaan en SDO begonnen fanatiek aan de wedstrijd. SDO was er alles aan gelegen om de punten mee naar huis te nemen om een klein kansje op het kampioenschap te behouden. Boelenslaan wilde graag eindelijk weer eens een goede partij op de mat leggen. Door het met veel inzet spelen van beide ploegen werd het een attractieve wedstrijd. Boelenslaan begon aanvallend zeer sterk en creëerde enkele zeer fraaie inloopballen, welke helaas allen niet werden benut. Toch nam Boelenslaan na vijf minuten een 1-0 voorsprong door Joke Kooistra.

Lang duurde deze vreugde niet, want binnen enkele minuten stond SDO met 1-2 voor. Het duurde bijna twintig minuten voordat Boelenslaan door een afstands- schot van Jan van der Veen op 2-2 kwam. Via goede aanvallen kwam Boelenslaan door Jan Boomsma zelfs op een 3-2 voorsprong. Verdedigend stonden beide ploegen zeer goed. Toch kon SDO nog voor rust door twee doelpunten een 3-4 voorsprong nemen. Boelenslaan kwam na rust niet goed uit de kleedkamer en liep binnen twee minuten een 3-6 achterstand op. Binnen vier minuten, twee voor rust en twee na rust, vier doelpunten tegen, dat was cruciaal voor de
wedstrijd. Boelenslaan moest nu in de achtervolging. Door een afstandsschot van Jan Boomsma werd het 4-6. Boelenslaan deed er alles aan om dichterbij te komen, dit lukte ten dele. Door doelpunten van Gerda Veldman en Jan Boomsma kwam men terug naar 6-7, en leek alles weer mogelijk. Toch kon men niet doordrukken. SDO scoorde echter wel twee keer (6-9) en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Boelenslaan kwam echter in de laatste minuten voor tijd sterker terug. Door een strafworp van Jan de Graaf en een afstands- schot van Jan Boomsma werd het 8-9. Helaas was er te weinig tijd om de welverdiende gelijkmaker te scoren.

Voor Boelenslaan scoorden Jan Boomsma vier keer, Jan de Graaf, Joke Kooistra, Jan van der Veen en Gerda Veldman elk een keer.

KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 4 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 5 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 5 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 6 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 7 uur geleden