Afbeelding

Bart Helmholt magistraal bij Memorial

Sport Sport

Bart Helmholt, kilo’s lichter dan vorig seizoen, is al vroeg in vorm en maakt indruk met een sprong van 21.08 meter. (Foto: Klaas Rozema)

Bart Helmholt magistraal bij Memorial

BURGUM – In zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen wist Bart Helmholt, afgelopen zaterdagavond tijdens de vierde editie van de Eelke Scherjon Memorial op zijn thuisschans ‘De Jint’ in Burgum met een formidabele sprong van 21.08 meter alle concurrenten ver achter zich te laten.

Zijn trainingsmaat Nard Brandsma uit It Heidenskip, die ook deel uitmaakt van het professionele team Reset, wist nog enigszins in de buurt te blijven met een prachtige 20.31 meter. Intimi hadden tijdens de vele trainingsavonden in Burgum al gezien dat beide mannen prima uit de ‘winterslaap’ waren gekomen. Nard won de eerste competitiewedstrijd een week eerder in Buitenpost, waar Bart nog verstek moest laten gaan vanwege zijn werk.

Dat Bart Helmholt zo vroeg in het seizoen al komt tot dit soort sprongen, schept hoge verwachtingen. In zijn radio-interview bij Omrop Fryslân durfde hij al een voorzichtige uitspraak te doen over een nieuw klassementsrecord over zeven afstanden met alleen maar 21-meter sprongen. Dit in schril contrast met het seizoen 2015 waarin hij, als enige overigens, slechts één keer de 21 metergrens wist te slechten met een beste seizoenprestatie van 21.04 meter. Dit was in It Heidenskip op 24 juni 2015, de plek waar zaterdag de eerstvolgende wedstijd wordt versprongen. De wedstrijd in Burgum was op alle fronten van een hoog niveau. Onder ideale omstandigheden kon volgens de speaker van dienst, de Burgumer Jelle van der Veen, op een perfect geprepareerde accommodatie groots gepresteerd worden.

Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door Fries recordhoudster Marrit van der Wal uit It Heidenskip met een afstand van 16.24 meter. De jongenswedstrijd werd gewonnen door Wietse Nauta uit IJlst met een sprong van 16.92 meter terwijl bij de junioren Freark Kramer uit It Heidenskip de verste was met 18.52 meter. De meisjescategorie werd een prooi voor Bente Vlas uit Heeg met een afstand van 14.07 meter.
Tijdens de middag vond er een tweedeklas-wedstrijd plaats. In deze wedstrijd wisten maar liefst zeven deelnemers een nieuw persoonlijk record te springen waaronder de winnaars bij de Junioren A, Jongens A en Jongens B, respectievelijk Jetse Bokma (Hindeloopen) met 17.26 meter, Jesse Zuidema (Oosterbierum) met 15.29 meter en Siem Lefferts uit Burgum met 12.96 meter. In de overige categorieën werd de wedstrijd gewonnen door Tjitske van der Sluis uit Tzum bij de Dames A met 12.59 meter. Meisjes A: Femke Rispens uit Niehove met 12.10 meter. Senioren B: Hugo Bosgraaf uit Grijpskerk met 16.47 meter.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 2 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 2 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 3 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 3 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 4 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 5 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 6 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 7 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 8 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 8 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 9 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen gisteren