Afbeelding

Meelopen met Kidsrun 8 van Drachten

Nieuws

OGG-lopers krijgen tijdens de jeugdloop een JOGG-waterbidon en een appel. (Foto Eddy Joustra, 2015).

Meelopen met Kidsrun 8 van Drachten

DRACHTEN – Zondag 19 juni om 13.30 uur start vanaf de woonboulevard in Drachten de Kidsrun van ‘De 8 van Drachten’. Deze populaire jeugdloop wordt ondersteund vanuit het gemeentelijk programma Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Smallingerland, dat bewegen en gezond eten stimuleert.

Na het lopen van 1 mijl (1609 meter) krijgen de deelnemers bij de finish een gratis JOGG-bidon gevuld met water en een appel. Informeer naar de mogelijkheden op de school van uw kind(eren) voor deelname aan de Kidsrun. Opgeven via scholen kan nog tot en met 29 mei via www.8vandrachten.nl. Meer informatie over JOGG is te vinden op www.cjgsmallingerland.nl.

JOGG gemeente Smallingerland
Smallingerland is sinds juni 2012 een JOGG gemeente. Met de aanpak Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) werkt de gemeente aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Dit doet de gemeente vooral door voeding en beweging onder de aandacht te brengen en van de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Jongeren van 0 tot 19 jaar, hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Er zijn watertappunten in de gemeente gecreëerd en er zijn regelmatig activiteiten over beweging en voeding. JOGG maakt onderdeel uit van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Smallingerland.

Team Smallsteps  
“Wat is er nou leuker dan samen sporten?” Smallsteps-locatiemanager Monique Koot snapt wel waarom kinderen zo blij worden van evenementen als de kidsrun van de 8 van Drachten. Alle Smallsteps-kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties in Drachten lopen warm.

Niet alleen de kinderen nemen deel, ook dit jaar doet er weer een team mee van medewerkers en ouders. Door het sponsoren van de kidsrun laat Smallsteps zien dat de organisatie sporten en bewegen belangrijk vindt. Niet alleen op 19 juni, maar élke dag. Op de Tovervis en de Wetterblom geeft een medewerkster elke week peutergym en worden daarnaast allerlei bewegingsspelletjes gedaan. Natuurlijk wordt elke dag buiten gespeeld! Op de buitenschoolse opvang komen de kinderen steeds weer met nieuwe ideeën: een paar lessen zumba of yoga. En voetbal natuurlijk, dat is altijd populair.

Daarom is Smallsteps ook zo blij met een nieuwe pedagogisch medewerkster met een sportachtergrond. Dat belooft heel veel sportplezier voor de kinderen van Smallsteps Regenboog, Schip Ahoy! en Wirrewar!” Naast het sporten en bewegen hecht Smallsteps ook erg aan gezonde voeding. De kinderen eten dan ook graag als snackje paprika, komkommer en tomaat! Smallsteps werkt hierin ook samen met JOGG, onder andere voor het op een leuke manier stimuleren van het drinken van water. Bij de finish van de Kidsrun bij 8 van Drachten staan ze dan ook samen de kinderen op te wachten!

Inschrijving 8 van Drachten  
Zondag 19 juni is de twaalfde editie van de 8 van Drachten. Met jouw naam op het startnummer; schrijf dan uiterlijk vandaag in, zowel de individuele deelnemer, scholen als bedrijven. Donderdag 19 mei gaat de inschrijving weer open en sluit zondag 4 juni om 23.59 uur definitief. De inschrijfkosten zijn inclusief gratis vervoer van Drachten naar Beetsterzwaag. Ook de kleding wordt gratis vervoerd van Beetsterzwaag naar Drachten.

Naast het hardlopen is er ook een wandeltocht van de 8 van Drachten met de afstanden 8, 16, 24 en 32 kilometer. Start is voor de 8 kilometer tussen 10.00 en 12.00 uur, voor de 16, 24 en 32 kilometer is de start tussen 9.00 en 10.00 uur, vanaf het clubhuis van Impala aan de Sportlaan. Voor de wandeltocht is geen voorinschrijving, er kan op de dag zelf worden ingeschreven.

Alle informatie is te vinden op www.8vandrachten.nl.

Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 2 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 17 uur geleden
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sukerei
Paasmaandag paaseieren zoeken bij museum De Sûkerei Algemeen 18 uur geleden
Hoofdvakdocente Fie Schouten
Lenteconcert door docenten met hun master-studenten van het Prins Claus Conservatorium Algemeen 18 uur geleden
Miss Naomi Vellinga strijdt voor goede doelen.
Missverkiezingsfinalist Naomi Vellinga is een schoonheid met een doelbewuste missie Algemeen 19 uur geleden
Jamsessie na concert DC Ray 'Sings nat King Cole'
"Dokkum nu ook op de kaart in de jazzwereld" Algemeen 22 uur geleden
Leuke uitjes tijdens Pasen.
Eieren zoeken, codes kraken en lekker fietsen tijdens Pasen Algemeen 22 uur geleden
Color guard Nova/De Marko's vijfde op Finals
Color guards Nova/De Marko's vijfde op Finals Algemeen 23 uur geleden
De provincie wil het gebruik van bestrijdingsmiddelen afbouwen.
Subsidie om te experimententeren met afbouw gewasbeschermingsmiddelen Algemeen gisteren
Zondag 24 maart Wedstrijden Nunspeet en Leek
Hiphop en showdance team uit Drachten schitteren in Nunspeet en Leek Algemeen gisteren
Technische vernieuwing kan wellicht in aanmerking komen voor een deel van de zeven miljoen euro subsidie voor het MKB in Noord-Nederland.
Zeven miljoen euro subsidie voor innovatie in MKB Noord-Nederland Algemeen 27 mrt, 09:57
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt.
Creëer een Betoverende Paastafel: Tips voor een Onvergetelijk Paasontbijt Algemeen 27 mrt, 08:30
Ruurd Wiersma Museum start seizoen met maar liefst vier primeurs.
Ruurd Wiersma Museum start seizoen met maar liefst vier primeurs Algemeen 26 mrt, 19:00