Afbeelding

Harkemase Boys krijgt herkansing tegen Flevo Boys

Sport Sport

Invaller Yoran Popovic van ACV (rechts) doet Harkemase Boys de das om met twee treffers achter elkaar. Op de foto het eerste doelpunt. Verdediger Jesse Renken kan de goal niet voorkomen.  (Foto: Klaas Rozema)

Harkemase Boys krijgt herkansing tegen Flevo Boys

HARKEMA – Wat een onvergetelijk voetbalfeest had moeten worden op sportpark De Bosk, eindigde zaterdag in een enorme deceptie. Het kampioenschap van Harkemase Boys in de hoofdklasse moet opnieuw worden uitgesteld na de 2-3 nederlaag tegen ACV uit Assen.

Dat was het slechte nieuws na een hectische voetbalmiddag. Het goede nieuws is dat Harkemase Boys de titelkansen nog steeds in eigen hand heeft, maar dan moet zaterdag wel worden gewonnen van Flevo Boys. Elk ander scenario is waarschijnlijk ongunstig voor de ploeg van trainer Jan Vlap, die alle kaarten heeft gezet op rechtstreekse promotie naar de nieuwe derde divisie en liever niet afhankelijk wil worden van de nacompetitie.

De ontgoocheling in het kamp van Harkemase Boys was natuurlijk groot na de nederlaag tegen de ploeg uit Assen, die ook nog in de race is voor promotie. Zelfvertrouwen en vorm ontbreken momenteel bij Harkemase Boys, dat in de eerste twee periodes van de competitie domineerde en onaantastbaar leek, maar nu in een mindere fase zit en verdedigend veel steken laat vallen. De grote concurrent VV Staphorst won zaterdag met grote cijfers van Drachtster Boys en heeft de achterstand op Harkemase Boys nu teruggebracht tot twee punten. Harkemase Boys had een paar weken een schijnbaar onoverbrugbare puntenvoorsprong opgebouwd op Staphorst, maar die is na een aantal nederlagen fors geslonken. Staphorst, de ploeg in vorm, blijft maar winnen.

Na drie kwartier zag het er allemaal letterlijk en figuurlijk nog zonnig uit voor Harkemase Boys, dat niet alle risico’s nam tegen ACV en veel mensen achter de bal hield. Rolf Dijk had een goede actie in huis en zette Harkemase Boys op een 1-0 voorsprong,  waardoor het publiek op ‘De Bosk’ bijna uit het dak ging. Harkemase Boys was in het eerste half uur de beter voetballende ploeg, maar ACV kroop daarna langzaam uit de schulp en kreeg een paar kansen.

Erick Jansema van Harkemase Boys liet zien waarom hij een topkeeper is in de hoofdklasse. Voor rust had Harkemase Boys nog een aardige kans op 2-0. Spelbepaler Oebele Schokker zette een aanval op en kreeg de bal terug, maar zijn schot ging over. Uitgespeelde kansen voor beide ploegen waren overigens schaars in de eerste helft.

Na rust liet ACV een heel ander en aanvallender gezicht zien. Harkemase Boys was plotseling de greep op de wedstrijd kwijt en er ontstonden chaotische taferelen in het strafschopgebied van de Boys. Invaller Yoran Popovic scoorde bij zijn eerste balcontact de gelijkmaker (1-1) nadat rechtervleugelverdediger en ex-prof Angelo Cijntje met een voorzet de verdediging van Harkemase Boys uit elkaar had gespeeld. Het was voor Popovic een topdag, want even later maakte hij er 1-2 van. Harkemase Boys zette aan en kwam op 2-2. Na een voorzet van Jorco van Hezel werd de bal binnengelopen door Joram Smits.

Die late treffer van Smits bracht het kampioenschap weer wat dichterbij. Dat bleek een illusie, want de winnende treffer viel aan de andere kant. Een messcherpe counter van ACV betekende 2-3 en daarmee waren de titelkansen in deze wedstrijd verkeken. Weer was Popovic de schutter. De ingevallen Arton Musliu had in de extra tijd nog 3-3 kunnen scoren, maar de keeper van ACV was attent.

Verdediger Robin Huisman de Jong van Harkemase Boys was uiteraard ontgoocheld. “We hadden deze wedstrijd over de streep moeten trekken, maar in het begin van de tweede helft gaven we het uit handen. Er zat natuurlijk spanning op de wedstrijd, maar dit had nooit mogen gebeuren. Er is onzekerheid in de ploeg geslopen, daardoor gebeurden er verdedigend rare dingen. Tot de rust hadden we de wedstrijd onder controle, maar ACV was beter. Nu moet het gebeuren tegen Flevo Boys.”

Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 4 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 18 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 20 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 22 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen gisteren
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30