Afbeelding

Weer deuk in titelaspiraties Broekster Boys

Sport Sport

Kas Huizenga van Broekster Boys zet aanvaller Berwout Beimers de voet dwars. Verdediger Riemer Doornbos van Broekster Boys (nummer 3) volgt het duel. (Foto: Klaas Rozema)

WEDSTRIJD VAN DE WEEK
Door Jelle Jeensma

HURDEGARYP – Broekster Boys heeft zaterdag opnieuw averij opgelopen in de race naar de titel in de tweede klasse I. De ploeg van trainer Jan Mulder is niet in topvorm en zag de achterstand met koploper VEV’67 oplopen tot vier punten. Tegenstander VV Hardegarijp heeft de stijgende lijn te pakken en is hard op weg de degradatieplaatsen te ontstijgen. De wedstrijd bleef doelpuntloos.

Hardegarijp kreeg in blessuretijd nog een dot van een kans de overwinning naar zich toe te trekken, maar het bleef 0-0. Het werd meteen duidelijk dat Broekster Boys een vervelende middag tegemoet zou gaan in Hurdegaryp, want de Hurdegaripers zaten er fel bovenop en gaven Broekster Boys weinig kans om aanvallen op te zetten. De beide spitsen Berwout Beimers en Ralph Wietses van Hardegarijp bezorgden de verdedigers uit Damwâld handenvol werk. Ze zijn sterk en snel en hebben een individuele actie in huis.

Het duo creëerde kreeg een paar mogelijkheden in de eerste helft, zonder dat er echt uitgespeelde kansen ontstonden. Aanvallende middenvelder Rick de Groot speelde achter de spitsen een goede wedstrijd bij Hardegarijp en in de laatste linie is de routine van Tjeerd Rijpma (45) nog altijd onmisbaar. Het voetbal van Hardegarijp was niet altijd oogstrelend, maar de ploeg gooide zoveel power in de wedstrijd dat Broekster Boys steeds werd afgetroefd.

Broekster Boys stelde pas in het laatste kwartier van de eerste helft iets tegenover het dominante spel van Hardegarijp. Keeper Freerk Jan Oosterhuis van Hardegarijp moest twee keer in actie komen en ook een schot van Durk van der Wal van Broekster Boys werd gekraakt. Zo waren er over en weer nog wat hele en halve kansen. Ook na rust bleef Hardegarijp de betere ploeg, zonder dat er veel doelrijpe kansen ontstonden. Broekster Boys kwam in de tweede helft beter voor de dag en stelde onder andere een inzet van Piet Wessel Dijkstra tegenover het aanvalsspel van Hardegarijp.
Voor Hardegaryp waren er nog doelpogingen voor Berwout Beimers en werd een inzet van Ralph Wietses gepareerd door keeper Erik Krol van Broekster Boys. Broekster Boys mocht niet klagen dat het 0-0 bleef. Invaller Jake Goldsmith had Hardegarijp alsnog de niet onverdiende 1-0 overwinning kunnen bezorgen. Terwijl de laatste speelminuut al was ingegaan, dook hij na een voorzet alleen op voor keeper Erik Krol. De controle ontbrak bij Goldsmith, want hij schoot voorlangs.

Freerk Jan Oosterhuis maalde verder niet om de grote kans in de slotfase, want zijn ploeg Hardegarijp is bezig met een sterke wedstrijdreeks. “Ik ben blij met dit punt. Uit de laatste zes wedstrijden hebben we veertien punten behaald. In de eerste helft hadden we het meeste balbezit en we hebben ook de beste kansen gehad. We staan te laag op de ranglijst, maar hebben een smalle selectie. Na in de winterstop is iedereen fit. Leo Spindelaar en Ralph Wietses kampten met blessures, maar zijn er nu weer bij.”

Trainer Jan Mulder van Broekster Boys was realistisch na de 0-0. “In de tweede helft zaten we beter in de wedstrijd, maar in deze vorm doen we niet mee in de strijd om de titel. We missen nogal wat basisspelers en dat heeft zijn weerslag op de vaste patronen in het spel. Het winnen van wedstrijden kost ons teveel energie en we scoren momenteel moeilijk. De spelers hebben hard gewerkt, daar lag het niet aan.”

Broekster Boys heeft in ieder geval nog een periodetitel achter de hand als het kampioenschap helemaal uit zicht raakt. Naast Broekster Boys zijn VV Zuidhorn, VEV ’67 uit Leek en Zeerobben uit Harlingen nog in de race voor de titel.
VV Hardegarijp is nog niet helemaal veilig, maar in deze vorm is de ploeg van trainer Rob de Jong geen degradatiekandidaat. De inhaalwedstrijd tegen De Wâlde op 16 april zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn voor Hardegarijp.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 11 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 12 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 12 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 13 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 14 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 15 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 16 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 17 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 17 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 18 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen 27 mrt, 17:34