Afbeelding

BCV komt sterk terug tegen VV Buitenpost: 1-1

Nieuws

Keeper Robert van der Laan van VV Buitenpost en verdediger Halbe Mossel houden Roel van der Meulen van BCV hier van scoren af. (Foto: Klaas Rozema)

BCV komt sterk terug tegen VV Buitenpost: 1-1

BURGUM – De inhaalwedstrijd BCV – Buitenpost eindigde zaterdag in een 1-1 gelijkspel. De objectieve waarnemer kan vrede hebben met deze uitslag, want BCV bood vinnig tegenspel tegen Buitenpost dat licht favoriet was, aast op een hoge klassering en zelfs nog promotie naar de hoofdklasse voor ogen heeft.

Voordat de wedstrijd begon was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, de grootste voetballer die Nederland heeft gekend. Een paar uur na dit eerbetoon konden de beide ploegen de balans opmaken van hun eigen prestatie. “Het was een wat rommelige wedstrijd met veel klutsballen”, vond aanvaller Fedde Durk Kingma van BCV. “We begonnen slecht, maar gaven weinig kansen weg. In de tweede helft hebben we wel kansen gecreëerd. Buitenpost heeft meer kwaliteiten dan wij, maar dat kwam er niet uit.”

Daarmee gaf Kingma een aardige analyse. Omdat beide ploegen een hartstochtelijke inzet paarden aan een hoog tempo, waren de passes niet altijd zuiver. Dat ging niet ten koste van het kijkspel, want er gebeurde van alles in deze wedstrijd. Kingma vormde met Jelte van der Wal en Joeke de Vries de aanvalsline van BCV. De drie spitsen hebben hun specifieke individuele kwaliteiten en zijn met z’n drieën complementair. Het was dan ook geen toeval dat het tegendoelpunt van BCV ontstond na een fraaie combinatie tussen de drie aanvallers.  Dit was meteen het meest memorabele moment van de wedstrijd.

Buitenpost had het beste van het spel in het begin van de eerste helft. Het na een avontuur bij SC Cambuur bij Buitenpost teruggekeerde talent Martijn van Roeden schoot over na een combinatie met Joop Pijnacker en daarna kreeg Van Roeden nog een goede mogelijkheid, na aangeven van Ruben Boekhout. Joop Pijnacker kreeg ook nog een kans.

Joeke de Vries en Jelte van der Wal hadden namens BCV reële mogelijkheden, maar beide ploegen creëerden weinig kansen. De wedstrijd was in evenwicht, met Buitenpost als de iets betere ploeg.
BCV vocht in de tweede helft knap terug en Buitenpost kon niet meer domineren. Buitenpost had een dood moment nodig om toch op een 0-1 voorsprong te komen. De vrije trap van Joop Pijnacker was loepzuiver en keeper Hendrik van der Laan van BCV kwam er dan ook niet aan te pas. BCV ontsnapte aan een grotere achterstand toen invaller Simon Schreiber vervolgens de paal raakte.

BCV herpakte zich en zette met een beauty van een treffer alles recht. De aanval begon bij Fedde Durk Kingma, die Jelte van der Wal lanceerde. Hij legde de bal panklaar voor Joeke de Vries, die opvallend vrijstond in het strafschopgebied van Buitenpost en raak schoot. BCV had zelfs nog aanspraak op de volle winst kunnen maken, maar Jelte van der Wal kopte de bal op de paal. “We begonnen aanvallend goed en BCV liet ons komen, maar voor de goals was er weinig spektakel. Bij de tegengoal reageerden we te laat op de omschakeling”, zei Joop Pijnacker. “We wilden deze wedstrijd winnen, maar de 1-1 uitslag was terecht. Onze doelstelling is nog steeds om zo hoog mogelijk te eindigen.” Buitenpost staat vijfde, maar heeft nog steeds uitzicht op de derde plaats. Bovendien kan het zich nog mengen in de strijd om de derde periodetitel.

BCV heeft zich inmiddels zo goed als veilig gespeeld in de eerste klasse. “Daarmee is voldaan aan de doelstelling. We pakken de punten van de concurrenten die onderaan staan en staan nu meer dan tien punten los”, zegt trainer Uilke Damstra van BCV. De remise tegen Buitenpost is een bonuspunt. “Buitenpost hoort thuis in het linkerrijtje” vindt Damstra. Hij heeft zijn stempel duidelijk op BCV gedrukt, want BCV is anders gaan voetballen. De opbouw is beter verzorgd en de lange bal wordt nu gedoseerd gehanteerd. Middenvelder Roel van der Meulen is daarin een belangrijke schakel. Na dit seizoen verkast Damstra naar ONT. Hij weet nog niet of hij in Opeinde een tweede- of derdeklasser gaat trainen, want ONT maakt een ongemakkelijk seizoen door in de tweede klasse. “Aan het elftal zal gesleuteld moeten worden”, werpt hij alvast een blik vooruit op zijn volgende klus.

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 6 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 8 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen gisteren
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen gisteren
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30