Afbeelding

KV Drachten stevent af op beslissingswedstrijd

Nieuws

De verdediger van Tweemaal Zes maakt het  Marten Penninga (rechts) zo moeilijk dat hij de doorloopbal niet kan afronden. Links Wilfred Oostra van KV Drachten/Van der Wiel en derde van rechts Amarins Viser. (Foto: Klaas Rozema)

KV Drachten stevent af op beslissingswedstrijd

DRACHTEN – Het begint er steeds meer naar uit te zien dat Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel is veroordeeld tot een beslissingswedstrijd om zich volgend seizoen te kunnen verzekeren van de overgangsklasse in de zaalkorfbalcompetitie. De Drachtster lieten zaterdagavond in de eigen sporthal de kans liggen om aansluiting te vinden met Oost-Arnhem dat op de veilige zesde plaats staat. Tweemaal Zes uit Maartensdijk was met 21-25 te sterk.

De Drachtsters zijn bezig met een wisselvallig seizoen in de overgangsklasse. Ze bezetten de voorlaatste plaats, met nog één wedstrijd voor de boeg. Als er niets verandert in de klassering, volgt een beslissend duel tegen een andere overgangsklasser. Eerst moet Sparta Zwolle nog worden bedwongen, dat onderaan staat en drie punten minder heeft dan KV Drachten/Van der Wiel.

Voorzitter Alle Broersma van de Drachtster korfbalclub realiseert zich dat zijn eerste team in een moeilijk parket zit. “We spelen in een sterke poule. Met die indeling hebben we pech gehad, want de andere poules zijn minder sterk. We horen op dit niveau thuis. Voor ons spel krijgen we veel lof, het is een jonge ploeg met veel korfballend vermogen. Bovendien zit er een mooie lichting junioren achter, die de selectie kan aanvullen.” Op het veld doet KV Drachten/Van der Wiel het beter dan in de zaal. “Daar krijgen we meer tijd en ruimte voor onze acties en komt ons spelletje beter uit de verf. Marc Akkerman is een speler die op het veld veel scoort, maar in de zaal gaat het moeizamer”, zegt Broersma. Dat bleek ook tegen Tweemaal Zes, dat niet meer kan promoveren en evenmin voor degradatie hoeft te vrezen. De ploeg uit Maartensdijk had vooral in Randy Bruijntjes een schutter van formaat. Hij oogt niet atletisch en is een paar kilootjes te zwaar, maar schoot met dodelijke precisie uit alle hoeken en standen. Dat was het verschil met KV Drachten dat teveel doelpogingen zag mislukken.

De Drachtsters keken eigenlijk de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Trainer/coach Jan Tuttel vroeg in de eerste helft een time-out aan bij een achterstand van 7-11, maar het verschil kon niet worden overbrugd. Bij rust stond er een negatieve score van 11-17 op het bord. Wim Braam miste nog een strafworp.

De Drachtsters werkten hard in de tweede helft. De oudgedienden Romke Adema en Arnaud Doornbos kwamen de ploeg versterken om het spel nieuwe impulsen te geven. Dit had een positief effect, want de Drachtsters kwamen terug tot 14-18. Dit laatste doelpunt van Marten Penninga luidde niet de ommekeer in. Even later werd het 14-19 en daarna miste Alinda Miedema een strafworp voor de Drachtsters. Tweemaal Zes bleef gemakkelijker scoren en leek de wedstrijd op zak te hebben bij 16-23. De Drachtsters leefden op toen het bij Tweemaal Zes even wat minder liep en er slordig werd geschoten. Een sterke serie van de Drachtsters (twee treffers van Amarins Visser, één van Romke Adema en één van Larissa Braam) bracht met verschil terug tot 20-23. De tijd was tekort om Tweemaal Zes het vuur nog verder aan de schenen te leggen en met een 21-25 droop Drachten/van der Wiel af.

“We hebben het vooral laten liggen in de eerste helft, we maakten teveel persoonlijke fouten”, blikt Romke Adema terug. De routinier was al gestopt bij de eerste selectie, maar nu de degradatie nadert is het alle hens aan dek bij de Drachtster overgangsklasser. “Arnaud Doornbos en ik spelen in het vijfde team, nu de nood aan de man is, zijn we teruggekomen. Ik heb er nog steeds vertrouwen in dat we ons kunnen handhaven. Het zal wel neerkomen op een beslissingswedstrijd”.

De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 1 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 2 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 4 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 6 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 21 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 22 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 22 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 23 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 23 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen gisteren
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen gisteren