Afbeelding

Quick’21 wint nipt van Vitesse Beilen

Nieuws

Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Neeltje van der Wal van Quick’21 een grote kans, maar de bal stuiterde op de korf en trof geen doel. Daarna kreeg Vitesse nog een kans op de gelijkmaker, maar dat lukte niet, zodat Quick’21 er met de winst vandoor ging. Links Jelte de Vries en in het midden (half verscholen Hendrik de Jong van Quick’21. (Foto: Klaas Rozema)

OUDEGA – Quick ’21 mocht afgelopen zaterdag spelen tegen Vitesse uit Beilen. Een lastige tegenstander waar je niet zomaar van wint, bleek in de vorige ontmoeting.

Vooraf stond Quick’ 21 op de tweede plek met 8 punten en Vitesse met vier punten op de éénnalaatste plek. Het werd wederom geen gemakkelijke avond voor de ploeg uit Oudega. Quick ’21 ging vol voor de winst en pakte uiteindelijk ook de volle buit met 22-21, maar het had ook heel anders af kunnen lopen.

Quick’21 schoot uit de startblokken door twee doelpunten van Sjoerd Pool en Geke Blauw uit de eerste twee aanvallen. Via 3-3 werd na een kwartier een stand van 6-6 op het scorebord gezet en was duidelijk dat beide ploegen weer niet veel voor elkaar onder- deden. Vitesse, de afgelopen twee wedstrijden goed voor 52 doelpunten, liet zien dat ze niet voor niks waren gekomen en liep uit naar 6-9. Quick’21 was even niet bij de les, maakte verkeerde keuzes en Vitesse profiteerde hier optimaal van. Maar Quick’21 herpakte zich en door goals van Sjoerd Pool (2) en Hilly van der Wal (2).

Vitesse scoorde ook nog voor rust waardoor er gerust werd met een stand van 10-10. Na rust hetzelfde beeld als voor rust. Quick ’21 begon weer goed door twee doelpunten van afstand van Stan Kleinhuis en Geke Blauw. Maar net als in de eerste helft lukte het niet om los te komen van de opponent uit Beilen. De ploeg uit Oudega kwam steeds een of twee doelpunten op voorsprong, maar Vitesse bleef aanhaken. Mede ook door teveel balverlies en verdedigende misverstanden bij Quick’21. Bij 17-14 had Quick’21 voor het eerst een voorsprong van drie punten en leek het erop dat men door kon drukken. Hilly van der Wal, goed voor acht doelpunten, bezorgde haar directe tegenstander een vervelende avond en nam scorend haar ploeg op sleeptouw. Vitesse bleef echter meescoren en ook één van de dames van Vitesse was zuiver in deze fase. Froukje Veenema werd de laatste tien minuten vervangen door Johanna Posthumus. Met 19-19 stond er weer een gelijke stand op het scorebord en brak de slotfase aan. Sjoerd Pool met zijn zevende en achtste treffer en weer Hilly van der Wal zetten Quick op een riante voorsprong met nog drie minuten op de klok. Maar Quick’21 kon niet met deze weelde omgaan en speelde de slotfase niet goed uit. Vitesse kwam op 22-21 en kreeg in de laatste minuut ook nog een kans op de gelijkmaker. Deze werd gemist door de Drenten waardoor Quick ’21 blij mocht zijn met de twee punten.

Quick ’21 komt door deze overwinning op de tweede plek in de ranglijst.

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 15 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 17 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30