Afbeelding

Five Pack gemakkelijk langs Orca’s

Nieuws

Michael Clarck van Five Pack (links) laat de verdedigers kansloos en scoort. Op de voorgrond staat Raymond Krakou van Five Pack. (Foto: Klaas Rozema)

URETERP – Na de zeperd van de vorige week hadden de basketballers van Five Pack uit Ureterp wat goed te maken. Orca’s uit Urk kwam op bezoek, een niet te onderschatten tegenstander, ondanks hun lage klassering.

Twee kwarten hadden de Ureterpers het soms moeilijk, maar in met name het vierde kwart was de wedstrijd gespeeld en werd verdiend gewonnen met 92-67. Het eerste kwart was Five Pack nog zoekende, maar in tegenstelling tot de vorige week vielen de driepunters deze keer wel. Michael Clarck scoorde drie van zijn totaal vijf driepunters in dit kwart. Verdedigend liet Five Pack nog de nodige steken vallen en konden de Urkers te gemakkelijk scoren.

In het tweede kwart eenzelfde beeld, de nummer 15 van Orca’s scoorde veel en gemakkelijk en Five Pack had hier geen antwoord op. Aanvallend liep het goed bij de Ureterpers en door twee driepunters van Raymond Krakou werd de voorsprong vergroot. In totaal wisten de Ureterpers deze wedstrijd negen driepunters te scoren. De ruststand was 45 – 34.

In het derde kwart wist Orca’s de achterstand te verkleinen tot vijf punten. Daarna ging het roer om bij Five Pack. De Urker topscoorder werd aan banden gelegd door Klaas Sikkema en wist in dit kwart slechts een keer de basket te vinden. Orca’s had overtredingen nodig om Five Pack af te stoppen en Nico Slump schoot zeven vrije worpen op rij raak.

In het vierde kwart konden de Ureterpers de wedstrijd rustig uitspelen. Er kon veelvuldig gewisseld worden, zodat alle spelers speeltijd kregen. De eindstand was 92- 67. “We hadden iets goed te maken en dat is gelukt, al liep het nog niet altijd goed, vooral verdedigend kan het nog veel beter”, aldus aanvoerder Roelof Dolfijn.

Scores: Nico Slump 31 punten, Michael Clarck 21 en Raymond Krakou 14.

Five Pack is aan een goed seizoen bezig, maar de concurrentie is sterker dan vorig jaar. Toch behoren de Ureterpers ook dit jaar weer tot de kampioenskandidaten. Met tien wedstrijden gespeeld is Five Pack koploper. De volgende thuiswedstrijd is tegen het sterke Scylla, waar in Groningen nog van werd verloren. Wederom dus iets goed te maken voor de Ureterpers.

De volgende wedstrijd is 29 januari om 20.45 uur in MFC De Wier in Ureterp tegen Scylla uit Groningen.

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.