Afbeelding

Futsal Dragten uitgeschakeld in bekerduel

Sport Sport

Rachid Akdim van Futsal Dragten (rechts) in duel met twee tegenstanders. Op de achtergrond Thommy Saya van Futsal Dragten. (Foto: Klaas Rozema)

Futsal Dragten uitgeschakeld in bekerduel

DRACHTEN –  Sport is soms onrechtvaardig, want niet altijd krijgt de beste datgene waar hij recht op heeft. De zaalvoetballers van Futsal Dragten kunnen erover meepraten, want ze kregen vrijdag in hun eigen sporthal geen loon naar werken en werden uitgeschakeld in het bekertoernooi.

De Drachtsters waren beter in het bekerduel tegen Real Camaradas uit Zuidhorn, maar de tegenstander speelde het spelletje slim en bereikte met uitgekiend countervoetbal de kwartfinale van het KNVB zaalvoetbaltoernooi.  De wedstrijd eindigde in 4-4, maar Real Camaradas toonde zich vervolgens koelbloediger in het benutten van penalty’s.

Trainer/coach Erik Donker van Futsal Dragten reageerde na de uitschakeling in de achtste finale enigszins ontgoocheld. “Wij waren de betere ploeg, maar soms kun je een wedstrijd winnen zonder dat het verdiend is. Real Camaradas speelt in onze competitie en we weten dat ze altijd hetzelfde voetbal spelen. Ik kan onze spelers niets verwijten, want ze hebben hard gewerkt. Liever had ik een tegenstander getroffen, die er een open wedstrijd van had gemaakt. Twee van hun vier doelpunten waren mazzelgoals, omdat de bal van richting veranderde.”  Real Camaradas moest het kwalitatief afleggen tegen Futsal Dragten, maar bleek een moeilijk te nemen hindernis. De vier spelers uit Zuidhorn verdedigden compact en stichtten zo nu en dan met snelle uitvallen gevaar. De keeper uit Zuidhorn stond pal en hield flink wat ballen tegen.

Futsal Dragten zette de tegenstander in een hoog tempo meteen onder druk, maar had moeite de ‘muur’ van Real Camaradas te slechten. De Drachtsters misten wat creativiteit in de aanvalspatronen. Uit het rondspelen van de bal ontstonden weinig uitgespeelde kansen en ook de afstandsschoten waren niet effectief. De Drachtsters hadden steeds het initiatief, maar bij de eerste de beste uitval was het al snel in de eerste helft 0-1.

Futsal Dragten kwam sterk terug na een vlotte combinatie, waarna Thommy Saya de bal schitterend in de kruising schoot. Dat was ook de ruststand. Daarna kreeg Futsal Dragten een ongelukkige goal tegen. Het schot leek houdbaar, maar keeper Luuk Westerhof kreeg de bal niet onder controle, waarna de bal via de paal het doel in caramboleerde. Problematisch werd het toen Real Camaradas na een razendsnelle counter nogmaals toesloeg en Luuk Westerhof volstrekt kansloos was: 1-3.

Futsal Dragten zette vervolgens de zaken recht. Dennis de Vries rondde een voorzet af en vervolgens ontdeed Aaron Tahapary zich van zijn tegenstanders en schoot de bal binnen: 3-3. Het bekerduel leek beslist toen Arnaud Donker de bal van afstand in de kruising schoot. Die 4-3 voorsprong bleek niet voldoende. Real Camaradas maakte in de laatste minuut toch nog gelijk en daardoor was Futsal Dragten veroordeeld tot penalty’s. Real Camaradas bleef koelbloedig en benutte de drie strafschoppen. Tim Hof en Rachid Akdim scoorden voor Futsal Dragten. Het schip strandde toen Luuk Westerhof zijn collega-doelman probeerde te passeren. De bal stuitte tegen de onderkant van de lat, maar passeerde niet de doellijn, waardoor Real Camaradas verder bekerde. “Ik had liever een competitiewedstrijd verloren dan dit bekerduel”, mokte Erik Donker.

Futsal Dragten richt zich na de uitschakeling weer op de competitie. Daarin staan de Drachtsters stevig in de middenmoot. Voorzitter John Marinus is best content met dit niveau. “Voor dit seizoen is Marco van der Heide gestopt met zaalvoetbal. Dat is was een gemis, maar we hebben goede jeugdspelers. Die worden gehaald uit het derde team, dat in de eerste klasse speelt. Het gaat goed met Futsal Dragten, we spelen met negen seniorenteams.” De topklasse is voor Futsal Dragten een prima niveau, vindt Marinus. “Als we promoveren, moeten we langere reizen maken. Omdat veel spelers werken geeft dat problemen en bovendien kost dat geld.”

Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 7 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen gisteren
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen gisteren
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06