Afbeelding

Acrogymnasten strijden voor plek FK

Nieuws

Hennie Hoekstra, Iris Bontekoe en Yvonne Talstra van Wardy Kollum vertonen hun oefening aan de jury. (Foto: Klaas Rozema)

Acrogymnasten strijden voor plek FK

DAMWALD – Zaterdag werd in Damwâld de eerste plaatsingswedstrijd acrogymnastiek op D- en E-niveau gehouden in een reeks van zes wedstrijden. De wedstrijd werd georganiseerd door SV Damwoude in samenwerking met de KNGU.

Elk team neemt deel aan twee plaatsingswedstrijden om een plek te bemachtigen voor het Fries kampioenschap. Zeven teams van WSBF uit Surhuisterveen gaven acte de presence in sporthal ‘De Boppeslach. Siebrina van der Wal en Xiao Mei Harms behaalden goud in de categorie E-plus. Brons was er bij de D-juniorentrio’s voor Femke Kooistra, Annieck Wiersema en Alida Lindeboom. Bij de instap pakten Gina de Haan en Kaylen Arends ondanks een aantal verstoringen een derde plek.
Roos Drost en Maud Boersma mochten ook het bronzen eremetaal mee naar huis nemen.

In de categorie D-senioren WG deden twee teams van Set ‘m op uit Augustinusga mee. Het team van Anne-maaike Triemstra, Eline Bijlsma en Kirsten van den Berg behaalde de eerste plaats met een strakke dans. Het trio Jinke van Wieren, Marijn Triemstra en Marrit Heegstra werd ondanks een val derde.
Het trio Wianda Boetes, Helena Boonstra en Shenia Feenstra behaalde ondanks een val een gouden medaille bij de Instap WG.
GVV Feanwâlden was deze wedstrijd onder leiding van Erica de Jong en Johannes Postma vertegenwoordigd met vijftien teams. Voor een aantal dames was het hun eerste acrowedstrijd en dat maakte het nog extra spannend. Lenthe van der Kooi en Danique Wassenaar werden eerste bij de duo’s instap.
Bij de duo’s E-junioren werden Elise de Boer en Nynke de Jong eerste en eveneens in deze categorie werden Gerrieke Ellens en Elyse Kammelaar tweede. Maud Schut, Elbrich Oving en Laura Koster, uitkomend in de trio’s plus, mochten ook de gouden medaille in ontvangst nemen.
In de categorie van de trio E-senioren werden Henriëtte Hiemstra, Marijke Vonk en Dian Smit eerste en Cheyenne Nijboer, Jannah van der Velde en Anne Margryth derde. Jildau Vellinga en Lieke Looijenga werden tweede bij de duo’s plus. Eveneens werden Neelie Broersma en Wietske Stuivenvolt tweede bij de duo’s D-senior en tot slot was er een zilveren medaille voor het junioren D-duo Merith Beijeman en Josine Camminga.

In de ochtend mochten Thirsa de Graaf, Lianne Kuipers en Anke Paulusma van SFK uit Drachtstercompagnie het spits afbijten voor de club.  Zij draaiden een keurige oefening in de nieuwe categorie D-junior, wat ze een hele mooie tweede plaats opleverde met een puntentotaal van 25.40.
Binnie van der Veen, Romy Kramer en Andes Loopstra namen deel in dezelfde categorie. Zij scoorden met 26.00 de hoogste score van de ochtend en kregen de gouden medaille omgehangen.

Hilde Koonstra en Kim Hoekstra kwamen voor het eerst uit in de senioren categorie van het E-niveau. Zij wisten een prima oefening te draaien, die artistiek de hoogste punten van hun categorie opleverde. Ze behaalden een mooie derde plaats met 24.83 punten.
In de middag namen nog eens drie teams deel aan de wedstrijd. Felicia Spithoff en Anna van der Veen wisten bij de D-junioren duo’s iedereen voor te blijven met hun mooie oefening en wonnen met 25.95 van al hun concurrenten.
Lisa Hozeman en Giada Bosma lieten bij de D-senior duo’s het publiek stilvallen met hun prachtige oefening. Dit resulteerde dan ook in de hoogste score van de dag. Zij bleven met 26.30 ruim hun concurrenten voor en kregen het goud omgehangen.

Nynke Swart en Nessa van der Wal van SV Damwoude pakten het goud bij de E-senioren, Yanina Boersma en Marieke Boonstra het zilver bij de instapduo’s.
Janine Vellema, Hoop Marthe Koolstra en Melissa Stuivenvolt het zilver bij de instaptrio’s en hun clubgenootjes Dan Tong Li, Dorinda Mertens en Dannielle Hoekstra kregen het brons omgehangen binnen dezelfde categorie.

De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 uur geleden
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 18 uur geleden
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 19 uur geleden
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 20 uur geleden
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 21 uur geleden
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 22 uur geleden
Pannenkoekendag in Rottevalle
Pannenkoekendag in Rottevalle Algemeen 23 uur geleden
De subsidie biedt kansen voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw.
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Algemeen gisteren
Foto links: Friso Wielenga 
Foto rechts: Monique vd Ven en Elles Pieterse
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Algemeen gisteren
De lopers van de Wetter- en Willerun in Burgum gaan van start voor de editie van 9 oktober 2022
Derde editie van de Wetter- en Wille run Algemeen gisteren
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm Algemeen 17 apr, 08:30
De bedside singers.
(video) De Bedside Singers zingen al 5 jaar aan het bed Algemeen 16 apr, 19:00
Skriuw dy no yn!
Noch twa wiken om yn te skriuwen foar Liet 2024 Algemeen 16 apr, 16:03