Afbeelding

Oerterp/VKC begint nieuwe jaar met nederlaag

Sport Sport

Selma Boersma van Oerterp/VKC (rechts) is vrijgespeeld onder de korf en schat in of ze kan scoren. Haar ploeggenoot Gerben-Jan Visser kijkt toe. (Foto: Klaas Rozema)

Oerterp/VKC begint nieuwe jaar met nederlaag

URETERP – De korfballers van Oerterp/VKC hebben zaterdag in eigen huis de kans laten liggen om aansluiting te vinden met de topploegen in de eerste klasse B van de zaalkorfbalcompetitie. KV Oerterp/VKC had een off-day en verloor kansloos met 18-28 van KV Hoogkerk, dat Oerterp/VKC passeerde op de ranglijst.

De Ureterpers haalde in de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar geen moment hun normale niveau. “Het was onze slechtste wedstrijd van het seizoen”, reageerde speelster Jildou Slagmann, die haar stempel niet op de wedstrijd had kunnen drukken en ook nog geblesseerd raakte in de wedstrijd. “De lichtvoetigheid en de frivoliteit, die we meestal wel in ons spel leggen ontbrak deze keer. Bovendien was Hoogkerk fysiek sterker”, vond Jisse van der Schaaf, vaak goed voor veel scores voor Oerterp/VKC, maar nu alleen in de eerste helft productief.

Over het spel van Oerterp/VKC lag een onverklaarbare grauwsluier. De spelers waren onnauwkeurig in de afronding, leden veel balverlies en hadden veel fases waarin niet gescoord werd. Hoogkerk schoot wel met scherp en had Oerterp/VKC halverwege de wedstrijd op de knieën. Hoogkerk speelde in een hoger tempo, liet de bal sneller rondgaan en had het meeste balbezit. In het begin van de eerste helft hield Oerterp/VKC nog gelijke tred met de tegenstander.

Bij een tussenstand van 3-3 zette Jisse van der Schaaf zijn ploeg met twee treffers zelfs op een 5-3 voorsprong. Deze weelde was van korte duur, want Hoogkerk nam daarna het initiatief over en Oerterp/VKC keek steeds tegen een achterstand aan. Bij rust was de negatieve tussenbalans 7-14. Oerterp/VKC had de pech in de eerste helft drie strafworpen tegen te krijgen. Die werden benut door Hoogkerk. Dat Gerben-Jan Visser vlak voor rust een strafworp miste voor Oerterp/VKC paste wel in het patroon van de wedstrijd.

Visser maakte na rust zijn misser goed (8-14), maar veel zoden zette het niet aan de dijk, want Hoogkerk bleef de voordelige marge vasthouden. Een benutte strafworp van Gerben-Jan Visser en twee treffers van Jildou Slagmann brachten Oerterp/VKC op een verschil van vijf punten (11-16). Dat was niet het begin van een inhaalrace, want Hoogkerk liep steeds verder uit en hoefde weinig tegentreffers te incasseren. Nooit werd Oerterp/VKC de geoliede korfmachine, die Hoogkerk wel was. De achterstand liep op naar bijna dubbele cijfers: 16-28. Gerben-Jan Visser en Sander Dijkstra deden in de laatste minuten nog iets terug, maar de 18-28 sprak duidelijke taal.

Trainer Rob Verra vond dat Oerterp/VKC te weinig had gescoord. “Als het verschil bij rust twee doelpunten was geweest, hadden we er nog een wedstrijd van kunnen maken. Nu was de achterstand te groot. Normaal hebben wij geen problemen met scoren. We hebben de kwaliteiten om het alle ploegen in de competitie moeilijk te maken, ook de koploper. Hoogkerk speelde directer en schoot zonder rebound.”

Verra is sinds dit seizoen trainer van Oerterp/VKC. Voordat hij aan deze klus begon, trainde hij het tweede team van SIOS uit Wolvega. “Oerterp/VKC heeft een gemotiveerde en hechte spelersgroep, waar potentie in zit en de spelers hebben veel voor elkaar over.” De eerste selectie heeft genoeg scorend vermogen, hoewel dat nu niet uit de verf kwam. “Gerben-Jan Visser van het tweede team is bij de eerste selectie gekomen omdat hij een scorende speler is”, zegt Verra. In de zaal- en veldcompetitie moet Oerterp/VKC volgens hem als goede middenmoter mee kunnen draaien. Oerterp/VKC houdt nu in de zaal nog twee ploegen onder zich, ROG en De Parabool.

Sinds dit seizoen werkt KV Oerterp samen met VKC uit Siegerswoude, een kleinere club, die moeite heeft teams op de been te brengen. Een fusie is (nog) niet aan de orde, maar de samenwerking levert voor beide clubs voordelen op, vooral bij het formeren van de jeugdteams.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 9 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 10 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 11 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 12 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 13 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 14 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 15 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 16 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 17 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 17 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53