Afbeelding

KF De Wâlden bedwingt Ritola

Nieuws

Johan Linthof van KF De Wâlden kijkt geconcenteerd naar de korf en lost een schot, dat de vijfde treffer oplevert. Rechts Lisette Henstra van De Wâlden. (Foto: Klaas Rozema)

KF De Wâlden bedwingt Ritola

OENTSJERK – BAM! Sporthal Hege Wâlden ontploft na een werkelijk meesterlijk blok van Bareld Bos op Hylke van Gorkum. De topschutter van Ritola kijkt nog even hoopvol naar de scheidsrechter in de hoop dat hij nog iets onreglementairs zag in de actie, maar een halve tel later legt hij zich neer bij het feit dat hij én, met hem, Ritola is verslagen.

De hele wedstrijd heeft KF de Wâlden Van Gorkum uitgeschakeld en aanvallend in de beginfase het verschil gemaakt (21-18). Arjan Pot keek vreemd op toen hij in de aanval de bal kreeg aangespeeld. Normaal gesproken wordt aanvallen hem lastig gemaakt door een verdediger, maar De Wâlden gaf hem alle ruimte. Vakgenoot Van Gorkum had daardoor echter dubbele dekking, waarbij Bos hoofdbewaker was.
Trainer Peter Tolsma had het vooraf allemaal uitgekiend. Geschorst keek hij toe vanaf de tribune, maar zag tevreden toe hoe zijn snode plan uitwerking had op de aanval van Ritola. Voor de overige zaken nam Popke Wijma de honneurs prima waar.

Wat de thuisclub aanvallend liet zien, was zo nu en dan genieten. Sipke Durk Castelijn en Theun Linthof vormden een niet te houden gouden duo, die de Drentenaren geen schijn kans gaf. Bijna elke bal richting de korf was raak. “Dat hoge percentage aan het begin is bepalend geweest voor de wedstrijd”, wist Castelijn na afloop. “Eerst maakte Theun elke bal, toen ze daarna switchten in de verdediging, scoorde ik. Dat gaatje bleek niet meer te overbruggen.”

Pas na de pauze wist Ritola zich raad met de verdedigende tactiek van De Wâlden. De schutters kwamen echter ook toen maar moeizaam uit de verf. Het was aan de dames Mariëtte Zoer en Ineke Knijp te danken dat het lang een wedstrijd bleef. Hoewel, telkens als het spannend leek te worden, scoorde De Wâlden meteen tegen. Via in de tweede helft vaak Castelijn of anders Johan Linthof, die het scoren van zijn broer Theun moeiteloos overnam. Ook de dames Linda Schingenga en Grytsje Kramer deden hun duit in het zakje.

Heel lang dacht Van Gorkum, vorig jaar nog spelend bij hoofdklasser Nic., dat hij de achterstand nog kon goed maken. Vanzelf zou de verdediging een foutje maken en dan kon hij toeslaan. Uit een diagonale pass voelde de spits dat dit hét moment was om op te staan, het gaatje terug te verkleinen en het weer spannend te maken. Bos volgde zijn directe opponent, zette aan, sprong en zijn arm leek zo hoog te komen dat eroverheen schieten onmogelijk leek. Een snoeihard blok volgde. De supporters op de banken, Van Gorkum met een moedeloze blik naar de bank en scheidsrechter; hij was slechts figurant in zijn comebackshow die nooit van de grond kwam. De bal ging naar de andere kant waar Castelijn meteen de wedstrijd besliste en het gaatje weer groter schoot met één van zijn vele treffers. “Al met al een geweldige zege”, vond hij. “Ons percentage in het begin lag zo hoog, dat was genieten. Hopelijk kunnen we de komende weken deze lijn doorzetten en thuis tegen NKC ’51 de goede lijn doorzetten.”

The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 3 uur geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 18 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 18 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 20 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 22 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 23 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen gisteren
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen gisteren
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen gisteren
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 19 apr, 08:58
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03